Perhepelissä vastaan TPS – ”Pidetään hommat simppeleinä”

KooKoo saa vuoden viimeiseen kotimatsiin – perhepeliin – vieraaksi sarjakakkosena olevan Turun Palloseuran.

KooKoo palaa Lumon Areenan kotijäälle kymmenen päivän tauon jälkeen torstaina ottelulla Turun Palloseuraa vastaan. Peli on samalla Perhepeli ja Lumon Areenalla on paljon tapahtumaa!

Oranssimustien Jake Newtonin edellisestä kotipelistä on vierähtänyt jo 20 päivää, sillä värikäs jenkkipuolustaja missasi edellisen Lukko-kotimatsin perhesyiden takia – oltuaan käymässä kotonaan. Newton saapui takaisin Suomeen ja Kouvolaan jouluaattona.

– Oli mukava päästä käymään kotona ja nähdä perhettäni. En ole kokenut joulua Yhdysvalloissa moneen vuoteen, joten oli hieno olla siellä ja tuntea ilmassa leijuvan jännityksen!

Mustaoranssit pääsivät tositoimiin heti joulun jälkeen tapaninpäivänä, kun joukkue matkasi kauden neljänteen Kaakon Derbyyn Lappeenrantaan. Vajaamiehinen KooKoo katkaisi kolmannessa erässä pitkän maalittoman putkensa ja kampesi pelin tasoihin, mutta SaiPa nappasi lopulta 3–2-voiton jatkoajalla.

– Meillä oli vaikeiden viime viikkojen jälkeen mahdollisuus kääntää kelkka. Peli oli kova ja olisimme voineet saada enemmän kuin yhden pisteen, mutta on pysyttävä niin positiivisena kuin pystyy.

– Olemme kuitenkin siinä kohtaa kautta, että meidän täytyy alkaa saada peleistä enemmän kuin yksi piste. Meidän on pyrittävä kolmeen pisteeseen joka ilta, jotta pysymme mukana playoffjunassa.

Ensimmäinen peli joulun jälkeen tulee nopeasti heti tapaninpäivänä. Newton on kuitenkin jo tottunut pelaamaan heti joulun jälkeen, joten siitä ei koitunut ongelmia.

– Olen tottunut siihen, että heti joulun jälkeen pelataan, sillä kahdeksan vuoden ammattilaisurallani olen tainnut pelata joka vuosi heti joulua seuraavana päivänä. Se alkaa olla enemmänkin rutiini, kuin outo tilanne. Täytyy vain olla valmiina pelaamaan. Valitettavasti SaiPa taisi olla hieman valmiimpi kuin me ja sitä kautta he saivat voiton.

29-vuotias San Jacintonissa syntynyt Newton pelaa Liigassa toista kauttaan. Pakilla on jo nyt kasassa tismalleen samat tehot, kuin mitä mies sai pari vuotta sitten aikaiseksi Vaasan Sportin kaudellaan. 33 pelissä taotut 9+15=24 pistettä oikeuttavat myös parhaan pistemiehen kultakypärään.

– Tykkään kultakypärästä, vaikka en olekaan saanut sen kanssa pisteitä vähään aikaan. Ensimmäisessä pelissä sen kanssa sain pisteen, mutta sen jälkeen en ole saanut yhtäkään. Vastustajat tosin antavat hieman enemmän kovuutta kuin muutoin, Newton arvioi.

– Onhan se silti hieno! Se on kirkas, kiiltävä ja näkyy varmaan avaruuteen saakka. Se on samalla todistus kovasta työstä ja siitä, että pisteitä on tullut mukavasti. Olen siitä hyvin ylpeä!

Vuoden viimeisessä kotimatsissa KooKoo saa kovan haasteen, sillä sarjakakkosena liihottava TPS saapuu vieraaksi Lumon Areenalle. KooKoo on kohdannut TPS:n kauden aikana kahdesti, joista TPS on napannut 1–4- ja 5–2-voitot.

– Huominen on tietysti todella iso haaste meille. Meidän on pidettävä hommat simppeleinä ja otettava se vain yhtenä pelinä muiden joukossa.

– Totta kai meidän täytyy voittaa ja saada kolme pistettä, mutta jos lähdemme yrittämään jotain, mikä ei sovi meille, niin pelaajat hermostuvat ja sen jälkeen teemme virheitä, joita emme yleensä tee.

Seuraavat kotiottelut:

To 28.12. klo 18:30 Perhepeli: KooKoo–TPS – osta liput! 
Ke 3.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 6.1. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!