Perhepelissä vastassa Blues

Vuosi 2016 alkaa KooKoon osalta kotiottelulla Espoon Bluesia vastaan. Molemmille tärkeä matsi on myös osa Liigan lapsiperheille suunnattua Perhepäivää.

KooKoo pääsee aloittamaan uuden vuoden urakoinnit Lumon Areenan kotijäältä. Vahvasti samoista sijoista oranssimustien kanssa taisteleva Espoon Blues vierailee Kouvolassa sunnuntaina.

Bluesin edellinen vierailu Kouvolassa oli erityinen puolustaja Mikael Kurjelle, joka palkittiin matsin alla 300. Liiga-runkosarjaottelunsa johdosta. Kurki vieläpä pelasi uransa 290 ensimmäistä ottelua nimenomaan Bluesin väreissä.

- Olihan se outo fiilis pelata ensimmäistä kertaa Bluesia vastaan sieltä lähtemisen jälkeen. Pelin alkuun oli vielä se palkitsemishässäkkä, Kurki muistelee.

- Aika paljon sai pitää itseään hihnassa, ettei lähtenyt ihan lapasesta. Päiväunillakin tuntui, että ei jaksa nukkua. Matsikin meni loppupeleissä itseltä enemmän selviytymisen puolelle.

Blues on ollut kuluvan kauden aikana otsikoissa kaukalon ulkopuolisten asioiden johdosta. Lumon Areenan kaukalossa asian ei anneta näkyä, mutta keskinäisten kohtaamisten ulkopuolella asia on ollut esillä myös KooKoon pukukopissa.

- Espoota vastaan pelaaminen tulee varmasti olemaan itselleni aina erityinen homma. Pelasin siellä kuitenkin pitkään ja sain paljon tukea faneilta ja muutenkin. Varsinkin nyt, kun on seurannut kiekon ulkopuolisia hommia, niin sinne toivoo totta kai paljon hyvää. Mielestäni se on organisaatio, jonka pitää pysyä Liigassa.

Sunnuntain ottelun tärkeys on molemmille osapuolille kiistaton. KooKoo on sarjassa yhdentenätoista ja Blues kaksi pistettä vähemmän keränneenä sijalla kolmetoista. Viimeistä pudotuspelisijaa hallussaan pitävä Vaasan Sport on KooKoon kanssa tasapistein kymmenentenä. Sport on pelannut yhden ottelun KooKoota enemmän.

KooKoo seilaa kolmen kotivoiton putkessa. Ennen joulua oranssimusta kaatoi Lumon Areenalla Sportin ja HPK:n sekä joulun välipäivinä sarjakärjen Oulun Kärpät. Viimeisimmän Kärppä-ottelun kenties suurin sankari oli Kurjen pakkipari Mikko Lehtonen, joka laukoi kaksi maalia. Milloin ”Jimmy” Kurjelta nähdään kahden maalin ilta?

- Jos alkaisin sellaisen jälkeen käyttäytyä kuten ”Bobi” on nyt käyttäytynyt, niin eihän kahta maalia uskalla tehdä. Kaveri on leijunut Kärppä-pelin jälkeen niin pahasti, että ei mitään järkeä!

- Olemme koettaneet ampua ”Bobia” porukalla alas, eli kiusanneet niin paljon kuin olemme pystyneet. Kyllä se nöyryys vielä löytyy, jos ei muuten niin kurilla, Kurki virnuilee.

Blues on menettänyt riveistään kesken kauden muun muassa Kim Hirschovitsin, Siim Liivikin, Roope Talajan ja Eero Somervuoren, mutta konkariosaston siirrot ovat avanneet tietä uusille tulijoille. Bluesin kultaista kypärää kantaa 22-vuotias puolustaja Otso Rantakari, joka palkittiin viime kaudella Liigan parhaana tulokkaana.

- Blues on sellainen ryhmä, jota vastaan ei ole ikinä helppo pelata. He tekevät paljon hommia ja siellä on hyvät arvot. Porukka on varmasti tiivistynyt kauden aikana, kun jätkät pelaavat toisilleen. Esimerkiksi Jari Sailio on sellainen velmu, joka voi keksiä ihan mitä vaan – vaikka ilmaveivin, Kurki maalailee.

Matsiin oman lisänsä tuo lapsiperheille suunnattu monipuolinen Perhepäivän ohjelma. Lue lisää!

Tervetuloa koko konkkaronkka perhepäivään!

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Su 3.1. klo 15:00 KooKoo–Blues – osta liput!
La 9.1. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!