Perhonen taisteli KooKoolle pisteen

KooKoon viikko sai karun päätöksen, kun Pelicans osui kirjaimellisesti viimeisellä mahdollisella sekunnilla ja jätti isännille vain yhden sarjapisteen.

Maalivahti Samu Perhonen piti KooKoota lauantaina kiinni pelissä ja venytti ottelun Lahden Pelicansia vastaan aina jatkoajalle asti. KooKoon saldoksi jäi yksi piste, kun lahtelaisjoukkue ratkaisi pelin karvaasti jatkoajan viimeisellä sekunnilla. Loppulukemat kirjattiin muotoon 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–1).

– Katkera ja katkera tappio... Jos ajatellaan illan kulkua, niin kyllähän oikea joukkue tämän pelin voitti. Jos en sano kahdesta ensimmäisestä  erästä mitään ja kehun kolmatta erää, niin silloin ollaan oikealla kartalla, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

Tuokkolan sanat kuvaavat pelin kulkua täysin. Pelicans oli erityisesti ensimmäisessä erässä kaukalon kunkku, mutta Samu Perhonen oli mies paikallaan ja pysäytti erässä peräti 18 kiekkoa Pelicans-veskari Janne Juvosen yhtä torjuntaa vastaan.

Erän todellinen tähtihetki nähtiin erän viimeisellä minuutilla, kun Perhonen laittoi kaikki kauden TOP-torjuntalistat uusiksi kolmella aivan käsittämättömällä huipputorjunnalla samassa pyörityksessä.

– Yksi mies tuolla oli täysin ylitse muiden. Samu oli ihan huippu tänään ja hoiti homman himaan.

Toisessa erässä aukesivat myös maalihanat. Pelicansin Libor Sulak ampui ottelun avausmaalin erän alkupuoliskolla. KooKoo vastasi tähän kuitenkin aivan erän lopussa, kun Toni Kähkönen ohjasi Jake Newtonin viivakudin ylivoimalla verkon perukoille.

– Meidän on kaivettava ammattiylpeytemme takaisin. Tämä on ammattilaissarja ja me olemme ammattilaisjoukkue, joten meidän on annettava joka ilta kaikkemme. Eilen tuli katkera tappio, mutta tänään oli uusi peli. Tämä oli viides peli Pelicansia vastaan ja tiedämme miten he tulevat, mutta emme silti hypänneet peliin kiinni emmekä olleet valmiita.

Kolmas erä oli jälleen maaliton ja ensimmäistä tilastomerkintääkin saatiin odotella aina toiseksi viimeiselle minuutille saakka, jolloin Patrick Bjorkstrand komennettiin jäähylle. Erä oli silti selvästi KooKoon ottelun paras kaksikymmenminuuttinen ja paikkoja johto-osumaankin siunaantui.

–  Kolmas erä oli meille iso arvo. Jokainen pelaaja laittoi siinä kaikkensa. Näytimme ennen kaikkea itsellemme ja kotiyleisölle, että kyllä me painamme ja haluamme voittaa. Se oli kaikista isoin arvo ja tuo meidän on kaivettava jokaiseen peliin ja jokaiseen erään.

Jatkoaikaa pelattiin käytännössä loppuun saakka, mutta Sulak iski illan toisen maalin sekunti ennen päätössummeria. Näin ollen lisäpiste matkasi Pelicansin mukana Lahteen.

–  Kyllä me siellä [toisella erätauolla] asioita katsoimme suoraan silmiin. Tämä on kamppailupeli ja Pelicans oli hyvä tänään. Jos haluat noin hyvää jengiä vastaan pärjätä, niin silloin on mentävä jokaiseen tilanteeseen täysillä ja voitettava ne.

– Pari kuukautta takaperin voitimme luistelemalla otteluita, mutta nyt emme saa siitä kaikkea irti. Viimeinen kuukausi on ollut raskas, mutta meidän on selätettävä se ja keskityttävä siihen, missä olemme hyviä.

Seuraavat kotiottelut:

La 13.1. klo 17:00 KooKoo–Tappara – osta liput!
La 20.1. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!