Pe 25.1. 18:30 VS.

Perjantai ja Porin Ässät – ”Taistelua matsista ei tule puuttumaan”

Kouvolan Lumon Areenalla nähdään perjantai-iltana jälleen vauhdikasta Liiga-kiekkoa, kun Porin Ässät saapuu KooKoon vieraaksi.

KooKoo jatkaa kolmen pelin viikkoaan perjantaina kotikaukalossa, jossa se saa vastaansa kauden hyvin aloittaneen Porin Ässät. Ässät ja KooKoo ovat aloittaneet sesongin lähes samaa tahtia, sillä Ässillä on tällä hetkellä vain yksi piste KooKoota enemmän. Sarjataulukossa eroa on kaksi sijaa, kun Kärpät on kiilannut joukkueiden väliin.

Molemmat joukkueet aloittivat viikkonsa tiistaina tappiolla, kun Ässät hävisi Helsingin IFK:lle Nordiksella ja KooKoo puolestaan Ilvekselle Hakametsässä.

Alkukauden loukkaantumisen takia sivussa ollut Jan-Mikael Juutilanen palasi kokoonpanoon juuri tiistaina Ilvestä vastaan.

– Ei mitenkään hirveästi jännittänyt. Peli tuli kuitenkin aika nopeasti vastaan, niin ei siinä kerennyt jännittämään. Kiva oli päästä vähän etuajassa pelaamaan, vaikkei se kovin hyvin mennytkään. Nyt on saatu eka peli alta pois, joten lähdetään parantamaan, Juutilainen kertaa.

Juutilaisen mukaan pitkän tauon jälkeen pelikentille palaaminen vie aina hetken aikaan, että peliin pääsee kiinni.

– Olihan se vähän hakemista, mutta sovittiin ketjun kanssa, että pidetään vaihdot simppeleinä, ettei tapeta jalkoja tai keuhkoja saman tien ekaan matsiin. Rauhallinen lähtö ja tästä lähdetään koko ajan kasvattamaan kuntoa. Pelaamallahan sitä pääsee parhaimpaan iskuun.

Tiistaipelit ovat olleet KooKoolle vaikeita. Mustaoranssit ovat pelanneet alkukauden aika kolmesti tiistaina vieraissa ja jokaisesta paluu kotiin on tapahtunut tappio niskassa. Ensin tuli jatkoaikatappio Pelicansille, jonka jälkeen suorat tappiot Jukureille sekä viimeisimpänä Ilvekselle. Viikonloppuisin ja kotikaukalossa on sujunut #paremmin.

– Oli nyt itselle ensimmäinen tiistaipeli, mutta ne ovat kyllä olleet meille vaikeita, enkä oikein tiedä mikä niistä on tehnyt niin vaikeita. Olemme käyneet sitä läpi oikeastaan joka pelin jälkeinen päivä, että mikä siinä mättää. Kyllä me varmasti löydämme siihen sen kultaisen keskitien, että olemme tiistaisinkin valmiina pelaamaan.

KooKoo taisteli tiistaina, heikosta pelistä huolimatta, voitosta aina viimeiselle sekunnille asti. Patrick Bjorkstrand kavensi ensin maalinpäähän ja Michael Keräsellä oli vielä viimeisellä minuutilla oiva maalipaikka puolittaisesta läpiajosta.

– Totta kai se oli positiivinen signaali, että huonollakin pelillä pystyy noinkin hyvin voitosta pelaamaan, mutta ei se meille riitä. Tuollaisia ohipelejä ei saisi tulla.

Perjantaina KooKoo pääsee taas kotiyleisön eteen yrittämään paluuta voittojen tielle, kun Ässät saapuu, KooKoo-kasvatti Niklas Appelgrenin johdolla, Kouvolaan. Vauhtia ei tällä kaudella Kouvolassa pelatuista peleistä ole puuttunut ja tuskin puuttuu nytkään.

– Hieno on päästä pelaamaan ensimmäinen kotipeli ja varmasti tulee kova kamppailu. Vauhdikas joukkue tulee jälleen vastaan.

- Ässät on aloittanut kauden hyvin. He tykkäävät paineistaa kovasti ja heillä on kovia työmyyriä, sellaista jykäahomaista (päävalmentaja Jyrki Aho) kiekkoahan ne pelaavat. Taistelua ei tule heiltä puuttumaan, kuten ei meiltäkään.

Teksti: Tommi Manninen

Seuraavat kotiottelut:

Pe 29.9. klo 18:30 KooKoo–Ässät – osta liput!
To 5.10. klo 18:30 KooKoo–TPS – osta liput!
La 14.10 klo 18:30 KooKoo–Tappara – osta liput! Huomaa poikkeava alkamisaika