Pe 25.1. 18:30 VS.

Perjantaina viikon ainoa matsi

KooKoo pelaa tällä viikolla vain yhden ottelun. Tampereen Tappara vierailee perjantaina Kouvolan Lumon Areenalla.

KooKoon kuluvan viikon ainoa ottelu on ohjelmassa perjantaina Lumon Areenalla. KooKoo-kippari Ari Vallinin kasvattajaseura Tampereen Tappara vierailee Kymenlaaksossa.

Tappara on tehnyt yli kolme maalia ottelua kohden, mikä on toiseksi eniten koko Liigassa. KooKoon vastaava tehokkuuslukema on hiuksenhienosti yli kaksi maalia per matsi. Tappara-kultakypärä Kristian Kuusela johtaa Liigan pistepörssiä.

- Siitä tulee kova matsi. Heillä on paljon hyviä pelaajia, joiden kanssa ei auta nukahtaa hetkeksikään, tai he varmasti käyttävät tilaisuuden hyväkseen, maalailee KooKoon kapteeni Ari Vallin.

- Tapparalla on Liigan tämän hetken paras hyökkääjä Kristian Kuusela ja totta kai pitää nostaa esiin kova maalintekijä Patrik Laine. He ovat vaikeasti pideltäviä, joten heidät pitää laittaa erityistarkkailuun.

KooKoon viikonloppu sujui mollitunnelmissa länsirannikolla, kun joukkue hävisi sekä Rauman Lukolle että Porin Ässille. Porilaisjoukkue runnoi KooKoon verkkoon seitsemän osumaa.

- Olemme painottaneet tällä viikolla oman pään puolustuspeliä. Sen kanssa pitääkin olla perjantaina hereillä.  Olemme yrittäneet sitä parantaa, ja perjantaina nähdään, miten olemme onnistuneet.
 
Tamperelaisjoukkue on yksi niistä, joita KooKoo ei ole vielä kyennyt tällä kaudella kaatamaan. KooKoo väänsi kauden ensimmäisestä kohtaamisesta Kouvolasta jatkoaikatappiolla pisteen, mutta Tampereella Tappara oli selvästi parempi.

Vallin oli Kouvolan-kohtaamisen epäonnensoturi ja paranteli saamaansa vammaa kahden kuukauden ajan ennen palaamistaan kaukaloon viime viikolla. Nuori ori ehti pelata syksyllä ennen loukkaantumistaan kuusi ottelua, joten viime viikon kaksi peliä olivat vasta numerot seitsemän ja kahdeksan.

- Ehkä ennemmin vanha kaakki, jolla oli kyllä paljon intoa, mutta oikein ei kroppa vielä toiminut. Lukko-peli viikonloppuna tuntui jo paljon paremmalta kuin tiistain KalPa-matsi, Vallin naurahtaa.

- Ensimmäisessä pelissä oli käynnistymisvaikeuksia, mutta Lukkoa vastaan pääsi pelaamaan vastoilla, kun he tulivat kovaa päälle. Oli helpompaa pelata, eikä mennyt niin puhkikaan, kun oli saanut jo yhden pelin alle. Pikkunapsut vielä eteenpäin, niin hyvä tulee!

KooKoon kultakypärän saa pitkästä aikaa päähänsä Jarkko Malinen, joka oli marraskuussa koko Liigan kolmanneksi tehokkain pistenikkari. Viime viikot kultainen kypärä on ollut Josh Greenin hallussa, mutta Malinen ponnisti sisäisen pistepörssin kärkinimeksi edellisessä ottelussa Porissa.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Pe 4.12. klo 18:30 KooKoo–Tappara – osta liput!
La 12.12. klo 17:00 KooKoo–HPK – osta liput!