Pikavalmistautumisella piste Porista

KooKoo teki tapaninpäivänä lyhyellä valmistautumisajalla minkä pystyi ja väänsi Porin Isomäestä mukaansa yhden sarjapisteen.

Joulurauha päättyi KooKoon osalta tapaninpäivän aamuna ja illalla joukkue väänsi vieraskaukalossa sarjapisteistä Porin Ässiä vastaan. Kolmannen erän tasoitusmaali toi tilille yhden sarjapisteen, mutta Ässät nappasi kaksi jatkoajan jälkeen lukemin 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0).

Joukkue sai sääntöjen puitteissa palata yhteen vasta lauantaiaamuna kello yhdeksän. Alle puolen tunnin jäällä olon jälkeen KooKoo suuntasi tien päälle ja kohti Poria, joten lähtökohtiin jäi toivomisenvaraa.

- Olosuhteisiin nähden esitys oli asiallinen. Teimme tämän päivän matkan vaikeista lähtökohdista, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kommentoi.

- Pelaajat olivat tehneet hyvin töitä itsensä kanssa ja olimme kaikesta huolimatta valmiita pelaamaan. Hyvä nousu kolmannessa erässä vieraskentällä, minkä ansiosta saimme jotain kotiintuomista.

Varsinaisen peliajan tasapeli oli KooKoolle jo kauden yhdestoista. Jatkoajat ja voittolaukauskilpailut eivät ole sujuneet toivotusti, sillä lauantainen pitkän kaavan tappio oli oranssimustille kauden seitsemäs.

KooKoo nousi sarjassa yhden pykälän sijalle 11.

Sinnikkyys palkittiin

Ottelun avausmaalia jouduttiin odottamaan puolivälin krouvin yli, vaikka molemmilla joukkueilla oli ennen sitä reilusti paikkoja. Ässien Teemu Vuorisalon siniviivapommi avasi lopulta maalihanat 35. peliminuutilla.

- Peli oli tosi vaihteleva. Molemmilla oli omat hetkensä ratkaista, mutta kumpikaan ei siihen varsinaisella peliajalla pystynyt, joten tasapeli oli varsin oikeudenmukainen tulos, KooKoo-luotsi Mattila arvioi.

Vierasjoukkue pääsi kokeilemaan ottelussa ylivoimaa peräti neljästi ja Ässät vain kertaalleen, mutta ylivoimamaaleja ei tapaninpäivänä nähty.

- Ylivoimapelissä olisi ollut paikat pikkuisella terävyydellä saada tulosta aikaiseksi, mutta tänään mentiin näin. Otetaan matkaan se, mikä meille määrättiin.

KooKoon pitkin ottelua ilmassa roikkunut tasoitus syntyi vihdoin ja viimein reilua viittä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Nelosketjun rintamahyökkäys päättyi Aki Kangasmäen alustamaan ja Tomi Peltosen viimeistelemään maaliin. Toinen syöttöpiste meni Matt Watkinsin nimiin.

Varsinaisen peliajan viimeisten minuuttien ajan KooKoo rynni väkevästi Ässä-maalille hakien heti toista osumaa, mutta videotarkastuksessa hylättyä ”maalia” lähemmäs se ei päässyt.

Jatkoajan toisella minuutilla Valtteri Viljanen päätti ylivoimahyökkäyksen Ässien 2–1-voittomaaliin.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Ti 29.12. klo 18:30 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Su 3.1. klo 15:00 KooKoo–Blues – osta liput!
Blues-peli on osa Liigan Perhepäivää – lue lisää!