Piste plakkariin myös Tapparalta

KooKoo niisti tililleen yhden sarjapisteen lisää torstaina, kun joukkue pakotti Lumon Areenan kotijäällä Tampereen Tapparan jatkoajalle asti.

KooKoo jatkoi pistekannassa myös torstain kotiottelussa kolmen viime kevään hopeamitalistia Tampereen Tapparaa vastaan. Kotijoukkue venyi Lumon Areenalla jatkoajalle asti, mutta siinä Tappara vei voiton loppulukemin 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1).

- Tässä sarjassa jokainen piste on kullanarvoinen. Ei laiteta päätä pensaaseen, vaan katsotaan asiat, joita voidaan tehdä paremmin ja yritetään lauantaina uudestaan, päävalmentaja Petri Mattila kommentoi.

Vaiheikkaassa ottelussa molemmilla oli saumat voittoon, vaikka Tappara-veskari Tomi Karhuselle kirjattiinkin lopulta vain 10 torjuntaa. KooKoo-kassari Juha Järvenpää venyi kiekon tielle yhteensä 29 kertaa.

Varsinaisen peliajan viimeiset minuutit olivat KooKoolta parin aiemman ottelun tavoin selviytymistaistelua, mutta yli 3400-päisen kotiyleisön tuella joukkue kesti Tappara-painostuksen.

- Loppu oli sellainen ”Siperia opettaa”-hetki. Opimme näistä kokemuksista varmasti. Olemme ensisijaisesti yrittäneet olla rohkeita, jotta saamme pelaajat uskomaan kykyihinsä, että he osaavat pelata tätä peliä ihan riittävän hyvin.

KooKoo pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina Lumon Areenan kotijäällä. Vieraaksi saapuu kaksi viimeistä Suomen mestaruutta vienyt Oulun Kärpät.

Vaiheita riitti
 
Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi avauserän lopulla kotijoukkue KooKoo. Edellisessä ottelussa lauantaina Turussa jatkoajalla maalannut Ryan O’Connor osui Jarkko Malisen loistavasta syötöstä ylivoimalla. Toinen syöttöpiste meni Josh Greenille.

- Puolustimme alussa huonosti, varsinkin keskialueelta tuli paljon peliä läpi. Järvenpää oli maalillaan mies paikallaan. Paransimme erän toisella puolikkaalla merkittävästi, Mattila kertasi.

Toisessa erässä KooKoon ote kirposi ja Tappara tuli Patrik Laineen osumalla tasoihin. Järvenpää piti erän 11 torjunnallaan pelin tiukkana. Päätöserään KooKoo tuli taas paremmalla ilmeellä, mutta lisämaaleja ei nähty.

- Toinen erä oli meille hankala tänään. Tuntui, että meidän pelin pelaamisen ja tässä Liigassa tämän tason vastustajia vastaan pelaamisen edellyttämä työmäärä oli hukassa. Jos ei tee töitä eikä liiku, niin on hankala hyökätä tai puolustaa.

- Olen todella tyytyväinen, miten joukkue kaivoi itsensä kolmanteen erään. Puhuimme erätauolla, että meidän pitää käydä aktiivisemmin kiinni ylhäällä eikä vain tyytyä pyörimään kentällä. Pystyimme nostamaan puolustamista ja karvaamista merkittävästi, minkä myötä hyökkäyspelikin alkoi toimia ihan eri tavalla.

Jatkoaika sai isäntien kannalta tylyn lopun, kun Arttu Ilomäki ratkaisi pelin heti ensimmäisellä minuutilla.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

La 26.9. klo 17:00 KooKoo-Kärpät – osta liput!
La 3.10. klo 17:00 KooKoo-Pelicans – osta liput!