Pe 25.1. 18:30 VS.

Pisteetön matka Tampereelle

KooKoon viikko alkoi tiukalla tappiolla, kun Tampereen Ilves oli maalin verran parempi Hakametsässä.

Ilves ja KooKoo tarjosivat tamperelaisyleisölle vauhdikkaan näytöksen, joka lopulta päättyi Ilveksen voittoon. Kovasta loppukiristä huolimatta KooKoo ei saanut Tampereelta pisteitä mukaansa, kun Ilves voitti niukasti 4–3 (2–1, 1–0, 1–2).

– Pettymysten ilta meille. En ota vastustajalta mitään pois, mutta tuo peli mitä tänään esitimme, niin ajoittain kyllä olimme pelissä kiinni, mutta pitkässä juoksussa huono suoritus meiltä, KooKoon pääluotsi Tuomas Tuokkola kommentoi.

KooKoon ensimmäinen erä oli vaikea. Jo ensimmäisellä minuutilla Ilveksen Mikael Kurosella oli hyvä tekopaikka, mutta Juha Järvenpää pelasti oranssipaidat. Ilves painoikin rajusti päälle koko erän ja avasi lopulta maalihanat, kun Arttu Ruotsalainen karkasi maalintekoon.

Maalin jälkeen KooKoo pääsi pyörittämään ylivoimaa, joka on kauden aikana toiminut mallikkaasti. Alkuun ylivoima näytti sekin vaikealta, kunnes Jake Newton täräytti KooKoon tasoihin kovalla rannelaukauksella etuylänurkkaan. 

Ilveksen Arttu Ruotsalainen maalasi erässä vielä toistamiseen, kun hyökkääjä ohjasi syötön häkkiin ohi Järvenpään.

– Ilves iski kovaa, puolusti tiiviisti ja antoi kovan paineen, emmekä me päässeet syöttämällä pois paineen alta ja menetimme kiekkoja keskialueella. Annoimme Ilvekselle tänään noin 35-40 maalipaikkaa ja se on paljon.

Toinen erä oli vierailijoilta jo parempi, vaikkakaan maaliverkot eivät heiluneet. Erän ainoan maalin iski kotijoukkue Ilves. Tapio Laakso nousi maalille ja heitti kiekon takatolpalle, jossa päivysti Teemu Rautiainen, eikä mies paikasta erehtynyt.

– Meilläkin oli paikkoja iskeä tänään maaleja, mutta emme olleet pelin virtauksessa lainkaan kiinni. Osa pelasi, osa ei pelannut, mutta saatiin tarvittavat maalipaikat. Paremmalla tuurilla olisimme voineet taistella voitosta, mutta se on jossittelua.

Kahden maalin takaa-ajoasemasta lähdettiin siis ottelun kolmanteen erään, jossa KooKoolla oli selvä tavoite; rinnalle ja ohi.

Kiri käynnistyikin mallikkaasti, kun KooKoon omat kasvatit Mikko Virtanen ja Arttu Pelli löivät alkutahdit kirille heti erän toisella minuutilla. Virtanen vapautti Pellin b-pisteiden väliin, josta puolustajanuorukainen täräytti kauden ensimmäisen maalinsa komealla tavalla.

KooKoon kiri koki kuitenkin kolauksen, kun Mikael Kuronen lapioi maalin edushässäkästä Ilveksen jälleen kahden maalin johtoon. Maalin jälkeen KooKoo sortui myös jäähyilyyn, mikä osaltaan vaikeutti nousua.

Oranssipaidat pääsivät kuitenkin vielä maalin päähän Patrick Bjorkstrandin iskettyä KooKoon kolmannen maalin ilman maalivahtia Michael Keräsen ampumasta irtokiekosta pari minuuttia ennen erän päätöstä.

KooKoo haki vimmatusti tasoitusta summerin pärähdykseen asti, mutta lisämaaleja ei enää tullut. Keränen sai siniviivalla vielä oivan vetopaikan muutamaa sekuntia ennen päätössummeria, mutta veto oli suutari. Näin ollen Tampereelta ei pisteitä mukaan tullut.

– Meidän pelin heilahtelu oli tänään todella suuri. Annoimme Ilvekselle maalin edestä 15 maalipaikkaa ja samaan aikaan sitten parhaimmillamme vietiin peliä. Sellaisella suorittamisella ei voiteta peliä, haitari on liian suuri.

– Mitäpä tässä selittelemään, Ilves oli tänään paljon parempi. 

Teksti: Tommi Manninen

Seuraavat kotiottelut:

Pe 29.9. klo 18:30 KooKoo–Ässät – osta liput!
To 5.10. klo 18:30 KooKoo–TPS – osta liput!
La 14.10 klo 18:30 KooKoo–Tappara – osta liput! Huomaa poikkeava alkamisaika