Porilainen vuoristorata

KooKoo löysi lauantaina kadoksissa olleen maalijyvänsä, mutta ei kyennyt kammeta itseään takaisin voitto- tai pistekantaan.

Viikon aiemmissa peleissä kokonaan maaleitta jäänyt KooKoo löysi lauantaina Porissa taas maalionnistumisia, mutta pistetili ei siltikään karttunut. Porin Ässät voitti todella värikkään kamppailun loppulukemin 7–4 (1–1, 2–2, 4–1).

- Päällimmäisenä mielessä on sama kuin eilen Raumalla, eli että peli ei pysy kasassa 60 minuuttia. Vuoristorataa ylös ja alas, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila summasi.

KooKoon länsirannikon kiertue toi perjantaina 3–0-tappion Rauman Lukkoa vastaan ja lauantaina Ässät oli vahvempi. KooKoo pysyi porilaisten kelkassa tasatahdissa 50 minuuttia, mutta Ässät karkasi päätöserän loppupuoliskolla.

Ässien seitsemästä maalista monesta jäi hampaankoloon.

- Peliin mahtuu aina pieniä ja isojakin virheitä, mutta toivottavasti isoja mahdollisimman vähän. Tällä hetkellä meille tulee liian paljon isoja erheitä, joita ei pystytä paikata. Niistä pitää päästä eroon.

KooKoo jatkaa tappiosta huolimatta sarjataulukossa sijalla 12.

Homma hajosi

Lauantainen ottelu oli KooKoon kuluvan kauden maalirikkain. Porin Isomäessä taottiin yhteensä peräti 11 täysosumaa, joista seitsemästä vastasi Ässät ja neljästä KooKoo.

Ässät sai peliin salama-alun, kun se siirtyi 1–0-johtoon jo 31 sekunnin kohdalla. KooKoo tuli vielä ennen ensimmäistä erätaukoa tasoihin Aki Kangasmäen osumalla, jonka alustivat Tomi Peltonen ja vahvalla punnerruksellaan Tuomas Huhtanen.

Toisessa erässä Ässät meni taas johtoon, mutta KooKoo tuli Anthony Guttigin osumalla ja Mikko Lehtosen alivoimamaalilla rinnalle ja ohi. Jarkko Malinen kuittasi maaleista kaksi syöttöpistettä, Mikko Alikoski ja Oscar Eklund yhdet mieheen.

Kotijoukkue tuli vuorostaan vielä tasoihin ennen erätaukoa ja heti päätöserän alussa 4–3-johtoon. KooKoo-pakki Ryan O’Connor tykitti ylivoimalla 4–4-tasoituksen Malisen ja Juha-Pekka Haatajan syötöistä.

O’Connorin maalista eteenpäin juhli enää vain Ässät. Joukkue osui vain 13 sekuntia myöhemmin 5–4-maalin muodossa ja paria minuuttia myöhemmin ylivoimalla 6–4-osuman. Lopullinen niitti tuomittiin, kun KooKoo-pakki Eklund rikkoi kiekollista pelaajaa ilman maalivahtia alimpana miehenä rankkarin arvoisesti.

KooKoo pelaa seuraavan kerran vasta ensi viikon perjantaina, jolloin Tampereen Tappara vierailee Lumon Areenalla.

- Nyt otamme pari päivää huilia ja tiistaina aloitamme pakertamisen perusasioiden parista. Nollataan tämä reissu ja nämä viimeiset tappiot. Alamme rakentaa uutta nousua ja uutta tulemista ja tulemme varmasti entistä parempina takaisin Liiga-kartalle, pääluotsi Mattila lupasi.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Pe 4.12. klo 18:30 KooKoo–Tappara – osta liput!
La 12.12. klo 17:00 KooKoo–HPK – osta liput!