Pe 25.1. 18:30 VS.

Pudotuspelit jatkuvat – ”Yksi matsi kerrallaan!”

KooKoon Liiga-viikko alkaa matsien osalta vasta torstaina, kun se kohtaa samoista sijoista taistelevan Hämeenlinnan Pallokerhon.

KooKoo on päässyt alkuviikon ajan keskittymään harjoitteluun, kun se pelaa lauantaisen SaiPa–matsin jälkeen ensimmäisen kerran vasta torstaina Hämeenlinnassa.

Joukkue pyrkii jatkamaan voittojen tiellä kaadettuaan lauantaina SaiPan Kaakon Derbyssä voittomaalikisan jälkeen lukemin 4–3.

– Se oli meiltä hyvä matsi. Tulimme otteluun vahvoina ja olimme henkisesti valmiita peliin, KooKoon tanskalaishyökkääjä Patrick Bjorkstrand kehui.

– Tietysti olemme tehneet töitä koko kauden, mutta nyt pelasimme fiksusti, emmekä luovuttaneet missään vaiheessa. Ottelussa oli vaikeita hetkiä, mutta silti seisoimme selkä suorana ja tulimme niistä voittajina ulos.

Bjorkstrand on Ässät-matsia lukuun ottamatta tehnyt pisteitä kuudessa viimeisessä pelissä. SaiPaa vastaan tanskalainen nappasi kaksi syöttöpistettä, joista toinen tuli Emil Kristensenin tälläämään tasoitusmaaliin.

– Nyt on mennyt hyvin jo jonkin aikaa. Yritän koko ajan tehdä töitä ja tulla entistä paremmaksi. Olen tosiaan tehnyt jonkin verran pisteitä ja se on hyvä, mutta silti täytyy tehdä kovasti töitä joka päivä, koska tiedän pystyväni tuomaan vieläkin lisää joukkueeseen. Pidän tavoitteeni korkealla.

25-vuotias Herningissä syntynyt tanskanyhdysvaltalainen pelasi kauden 2014-2015 lopussa yhteensä 18 peliä juuri SaiPan väreissä Lappeenrannassa, joten Kaakon Derbyt tuovat hyökkääjälle aina pientä lisälatausta.

– On siinä tietysti oma latauksensa. Olin siellä todella lyhyen aikaa muutama vuosi sitten, mutta silti heitä vastaan pelaaminen on erityistä, etenkin kun se on paikallispeli! En oikeastaan tiedä kovinkaan montaa pelaajaa enää siitä joukkueesta, mutta kyllä se on aina hauska pelata vanhaa joukkuettaan vastaan.

– Jos vastustajajoukkueessa on edes joku kaveri, jonka tunnet, niin se tuo peliin tulee heti pientä extralatinkia. Haluat aina voittaa heidät.

KooKoon omat pudotuspelit jatkuvat torstaina, kun joukkue matkaa Liigan toisen mustaoranssin joukkueen vieraaksi Hämeenlinnaan. KooKoo ja HPK taistelevat tällä hetkellä täysin samoista sijoista ja paikasta kymmenen parhaan joukkoon.

– Kaikki pelit tässä liigassa ovat kovia. Tarvitsemme sieltä kolme pistettä. Meidän täytyy pelata samalla tavalla kuin pelasimme SaiPaa vastaan täällä. Kun kiekko tippuu, täytyy olla valmiina, niin se vain on.

HPK nousi tiistaisella voitollaan Turun Palloseurasta sijalle 11 ja tällä hetkellä HPK:lla on kaksi pistettä KooKoota enemmän. KooKoo on sarjataulukossa sijalla 13. Molemmilla, niin KooKoolla kuin HPK:llakin, on kaksi peliä vähemmän pelattuna kuin sarjakymppinä olevalla Ässillä, jolla pisteitä on 65.

– Olemme vaikeassa paikassa tällä hetkellä, mutta tässä liigassa kaikki voivat voittaa jokaisen, joten ikinä ei tiedä mitä tapahtuu. Meidän täytyy vain keskittyä yhteen matsiin kerrallaan ja ottaa niin paljon pisteitä, kuin mahdollista.

Seuraavat kotiottelut:

La 27.1. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Ti 30.1. klo 18:30 KooKoo–HIFK – osta liput!