Pe 25.1. 18:30 VS.

Putki katkesi Mikkelin trilleri-illassa

KooKoo ja Jukurit tarjosivat mikkeliläisyleisölle tiistai-illan trillerin, josta KooKoo ei lopulta pisteitä saanut.

KooKoo koki tiistaina kauden ensimmäisen täyden pistemenetyksen, kun Mikkelin Jukurit ottivat kauden avausvoittonsa trillerissä. KooKoo heräsi päätöserässä loppukiriin, mutta lopulta päätössummeri päätti oranssipaitaisten takaa-ajon ja Jukurit voitti matsin 2–1 (1-0, 1-0, 0-1).

– Peliä kohtaan on oltava nöyrä. Emme olleet ytimessä tänään ja se näkyi syötöissä sekä maski- ja haastopelaamisessa. Jukurit puolestaan haki kauden ensimmäistä voittoaan ja pisti likoon enemmän kuin kaiken. Siitä tuo ero tänään tuli, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

Oranssipaitainen KooKoo sai otteluun terävän startin ja pääsikin pyörittämään ylivoimaa. Ylivoima ei oikein ottanut käynnistyäkseen ja kotijoukkue Jukurit selvittikin alivoiman ilman takaiskuja.

KooKoon hyvä vire katkesi kahteen peräkkäiseen jäähyyn, ja KooKoo joutui taistelemaan kahden miehen alivoimalla. Pitkään alivoimaa kestettiinkin, kunnes Teemu Tallberg iski Jukurit johtoon hieman onnekkaastikin Ville Vainikaisen mailan kautta.

Jukurit nappasi maalin myötä pelin hallinnan itselleen ja KooKoo joutui puolustuskannalle. KooKoo kesti Jukurien paineen ja sai myös itse luotua pari maukasta maalintekopaikkaa, mutta kiekko ei löytänyt tietään Sami Rajaniemen selän taakse.

– Monisyinen ja -ketjuinen tapahtuma koko peli. Tulimme äärettömän hyvällä intensiteetillä ensimmäiset vaihdot tuohon peliin, eikä ensimmäinen ylivoimakaan ollut huono, mutta sen jälkeen kaikki ei mennyt nappiin ja Jukurit pystyi nostamaan pelin tasoa ja siitä tuli meille vaikea.

Toisen erän alku oli ensimmäisen erän toisinto. KooKoo aloitti erän räväkästi ja heti ensi sekunneilla parin viikon tauon jälkeen kokoonpanoon palannut Michael Keränen kieputteli itsensä nokikkain Rajaniemen kanssa. Maaliin kiekko ei kuitenkaan kovasta hässäkästä huolimatta mennyt.

Vaikka KooKoo hallitsi erää hienokseltaan, teki Jukurit illan toisen maalin. Ville Leskinen sai syötön b-pisteelle ja tälläsi kiekon yläkulmaan.

– Emme oikein päässeet pelin rytmiin kiinni ja Jukurit puolusti todella tiiviisti. Meidän haastopelaaminen ei ollut tänään parasta ja puolestaan Jukurien taistelupelaaminen oli paremmalla tasolla.

– Jukurien toinen maali oli hieno tasakentällisin tehty osuma takaylänurkkaan ja sen jälkeen jouduttiin kahden maalin takaa-ajajaksi.

Kolmas erä oli täysin KooKoo-merkkinen. Peli pyöri lähes taukoamatta hyökkäysalueella, mutta maaliin kiekko ei vain tietään löytänyt. Oranssimustat laukoivat kolmannessa erässä yli 30 kertaa ja loivat tekopaikkoja lähes liukuhihnalta.

Vihdoin ja viimein kuparinen meni rikki, kun ottelua oli jäljellä noin neljä minuuttia. KooKoo pääsi pyörittämään ylivoimaa ja Eero Savilahti nakkasi kiekon maalinedushässäkän jälkeen verkon perukoille.

KooKoo yritti vielä tasoitusta lähes kolme minuuttia ilman maalivahtia, mutta lisämaaleja ottelussa ei enää nähty. Näin ollen KooKoon viiden ottelun pisteputki katkesi Mikkelin illassa.

– Lopussa yritimme tulla niin maan mahdottomasti ja paljon päästiinkin laukomaan, mutta lopulta saatiin vain yksi maali. Jukurit ansaitsi voiton.

– Fakta on se, ettei me oltu pelissä koko ajan mukana ja sen takia tästä illasta tuli hankala. Se on se, mitä me tässä yritämme jumpata, kaksi loistavaa taistelupeliä ja läsnäoloa JYP- ja Tappara-peleissä. Tänään oli ihan sama kuin viime tiistaina Lahdessa – huono läsnäolo, jonka myötä vaikea peli.

Teksti: Tommi Manninen