Pe 25.1. 18:30 VS.

Putki poikki: komea kotivoitto!

KooKoo palasi keskiviikkona synkeän jakson jälkeen takaisin voittojen tielle kukistamalla Ilveksen Lumon Areenalla 5–1.

Kuuteen otteluun venähtänyt oranssimusta tappioputki on viimein historiaa. KooKoo katkaisi putken makealla tavalla latomalla Lumon Areenan kotikaukalossa peräti viisi maalia Ilveksen verkkoon. Kolme pistettä jäi Kouvolaan loppulukemin 5–1 (2–1, 1–0, 2–0).

- Olen ennen kaikkea todella iloinen pelaajien puolesta, että he saivat viimein työstään palkinnoksi tämän voiton, KooKoon pääluotsi Petri Mattila tiivisti.

- Olemme olleet kiirastulessa, mutta joukkue on jaksanut tehdä harjoituskentillä töitä asian ratkaisemiseksi. Tänään kärsivällisyys palkittiin komealla tavalla.

KooKoo-maalilla debytoinut kanadalaisveskari Leland Irving torjui kauden ensimmäisessä ottelussaan 24 kertaa ja joutui antautumaan vain kertaalleen Ilveksen ylivoimalla.

Viimeiseen neljään otteluun vain kolme maalia tehnyt KooKoo onnistui keskiviikkona viidesti. Kaikki maalit syntyivät eri pelaajan lavasta. Puolustaja Robin Jacobsson ja hyökkääjät Jarkko Malinen, Anrei Hakulinen sekä Eero Savilahti iskivät vieläpä kauden avausmaalinsa.

- Uskon, että ne maalit auttavat taas tästä eteenpäin. Tämä oli tietysti vain yksi voitto pitkällä tiellä, mutta sanotaan näin, että nyt on ainakin suupielessä maku siitä, mitä voittaminen vaatii.

Osumista kolme oli ylivoimamaaleja.

- Olemme kärsivällisesti harjoitelleet erikoistilanteita ja käyneet ylivoima-asioita läpi. Siinäkin on kyse siitä, että tehdään asioita sovitulla tavalla ja pyritään toteuttamaan yhteisiä juttuja. Luottamus syntyy siitä, että tiedämme mitä toinen yrittää tehdä. Se on tärkeää, sillä luottamuksen kautta tulee rohkeutta tehdä ja pelata.

KooKoo sai Ilves-matsiin lentävän lähdön, kun Robin Jacobsson tälläsi isännät 1–0-johtoon kuuden minuutin kohdalla. Vain alta kahta minuuttia myöhemmin Ryan O’Connor onnistui ylivoimalla ja pommitti samalla Ilves-vahti Hannu Toivosen vaihtoon.

Vierailija kavensi vielä avauserässä, mutta KooKoo karkasi toisessa ja lopullisesti kolmannessa erässä. Illan hahmo oli Jarkko Malinen, joka viimeisteli ylivoimalla 3–1-maalin ja alusti Jacobssonin 1–0- sekä Hakulisen 4–1-osumat. Hakulinen osui päätöserässä ylivoimalla ja Savilahti KooKoo–uransa ensimmäisellään täysilukuisena.

Malinen, Hakulinen, Jacobsson ja Savilahti kirjauttivat kaikki itselleen 1+1 tehot. Puolustaja Mikko Lehtonen keräsi pisteet 0+2.

Oranssimusta joukkue sai ottelusta jobinpostiakin, kun Terry Broadhurst jätti pelin kesken.

- Jonkinlainen vamma tuli, kun hän luisteli railoon. Annetaan lääkäreiden tutkia tarkemmin, Mattila tuumasi.

KooKoon kausi jatkuu perjantaina Jyväskylässä JYPin vieraana ja lauantaina kauden kolmannella Kaakon Derbyllä SaiPaa vastaan Kouvolassa.

Seuraavat kotiottelut:
La 22.10. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!
To 27.10. klo 18:30 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Ke 9.11. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!