Putki poikki perhepelissä

Oranssimustan Liiga-historian tällä erää pisin voittoputki katkesi tapaninpäivänä, kun JYP haki pisteet Lumon Areenalta.

KooKoon viiden ottelun mittainen voittoputki tuli tiensä päähän tapaninpäivänä Lumon Areenalla. Yhden valmentajan ja kuuden pelaajan flunssakurimuksessa joukkue taipui JYPille niukasti 0–3 (0–0, 0–1, 0–2).

- En halua selitellä mitään poissaoloilla ja toisekseen mehän pelasimme hyvän pelin tänään! Olisi laitettu kolmannessa erässä paikoista pari kertaa kiekko pussiin, niin olisimme voittaneet pelin, KooKoon pääluotsi Tuomas Tuokkola kommentoi.

Kotijoukkue pelasi ottelun muun muassa ilman Josh Greeniä, Jarkko Malista, Jarkko Immosta ja Mikko Lehtosta. Valmennuksesta puuttui pelaajien tapaan flunssaa poteva Mikko Haapakoski.

- Jätkiä puuttui ja oli sen puolesta aika uskomaton päivä, kun äijiä tippui, mutta emme me niille mitään voi. Nämäkin vaiheet kuuluvat asiaan ja joka joukkueella aalto tulee jossain vaiheessa. Jäällä olimme kaikesta huolimatta miehekkäitä ja pelasimme hyvän lätkämatsin.

Tapaninpäivä oli Lumon Areenalla Liiga-matsin lopputulosta lukuun ottamatta erittäin hieno! Yli 4600 katsojaa viihtyi perhepäivässä, jossa oli muun muassa lipunostajille avoin yleisöluistelu, pomppulinna, kasvomaalausta ja sirkusesityksiä.

Myös illan Liiga-matsi käynnistyi perhepeli-teemanmukaisesti: koska päivä oli erityisesti perheen pienimpien juttu, saatettiin molempien joukkueiden avauskentälliset ja ottelun tuomaristo jäälle KooKoon F07-junioreiden toimesta.

Vierasjoukkue JYP hallitsi hienokseltaan ottelun avauserää ja toisen erän ensimmäistä puoliskoa. Joukkue sai lopulta myös palkinnon avausmaalin muodossa toisen erän alussa.

KooKoo sai pelistä otetta toisen erän lopussa ja hallitsi vuorostaan kolmatta erää – tuloksetta. JYP-veskari Juho Olkinuora torjui ottelussa kaikki KooKoon 27 lähentely-yritystä. KooKoo-maalilla Leland Irving torjui 28 kertaa.

JYP iski tehokkaasti vastaan ja teki 2–1-ylivoimahyökkäyksestä 0–3-maalin. Loppulukemat 0–3 viimeisteltiin tyhjään KooKoo-maaliin.

- Viime peleissä kiekko on pomppinut maalin edestä maaliin, mutta nyt kolisi tolppiin ja Olkinuora otti hyviä koppeja. Tällaisissa peleissä avausmaalin merkitys on suuri, että mihin suuntaan peli kääntyy. Tänään se kääntyi tuloksellisesti meitä vastaan, mutta pelin sisällä oli paljon hyviäkin asioita.

- Ilme, jolla taistelimme ja painoimme menemään, oli mielestäni hyvä. Kolmannessa erässä olimme jo parempia, mutta emme vain tehneet maaleja. Se on mielestäni aika arvokas juttu. Olemme siitä tyytyväisiä, mutta emme tietenkään tyydy siihen.

KooKoo pelaa kuluvan vuoden puolella vielä kaksi vierasottelua Oulussa ja Vaasassa. Joukkue lähtee tiistaina kohti Oulua ja keskiviikon Kärpät-matsia.

- Huomenna lähdemme, mutta vielä on epävarmaa montako äijää on bussissa. Keskitymme niihin pelaajiin, jotka ovat terveitä ja mukana. Me emme ala leikkimään terveydellä, eli pelaajat pitää saada terveiksi ennen kuin he pelaavat.

Seuraavat kotiottelut:
La 7.1. klo 17:00 KooKoo–HIFK – osta liput!
Pe 13.1. klo 18:30 KooKoo–SaiPa – osta liput!
Ke 18.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!