Pe 25.1. 18:30 VS.

Raumalta tuliaiseksi taistelupiste!

Reilusti parantunut esitys ja kauden ensimmäinen vieraspiste jättivät KooKoon torstaisesta pelistä kelvolliset lopputunnelmat – tappiosta huolimatta.

KooKoo saalisti viimein torstaina kauden ensimmäisen vieraspisteensä Rauman Lukon kustannuksella. Vieraspiste varmistui dramaattisimmalla mahdollisella tavalla: Terry Broadhurst tasoitti pelin ajassa 59:59 alivoimalla rangaistuslaukauksella!

- Tärkeä taistelupiste. Pelasimme viimeisellä minuutilla vielä viidellä kolmea vastaan, mutta lopussa pystyimme tuottamaan rankkarin ja siitä tasoitusmaalin, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila myhäili.

Kouvolalaisriemu loppui jatkoajalla lyhyeen, kun Lukko tykitti 2–1-voittomaalin ylivoimalla vain 19 sekunnin pelin jälkeen.

- Jatkoaika oli harmillinen, mutta kaveri pelasi hyvän kuvion ja laukaus oli laadukas. Kävimme tauolla perusvaihtoehdot läpi, että miten ne puolustamme, mutta he pelasivat tilanteen todella hyvin.

Joukkue esiintyi kaukalossa täysin eri ilmeellä kuin edellisviikonlopun murheellisessa Pelicans-vieraspelissä. Lukko iski illan avausmaalin avauserän puolivälissä, minkä jälkeen reilut 50 minuuttia tahkottiin ilman maaleja.

Päätöserässä KooKoon tasoitusmaali oli parin sentin päässä jo ennen Broadhurstin rangaistuslaukausta. Kiri tosin uhkasi jo tyrehtyä, kun Ossi-Petteri Grönholm komennettiin rangaistukselle ajassa 57:27 ja päälle vierasjoukkue otti vielä joukkuerangaistuksen 46 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Vajaamiehisyyskään ei pysäyttänyt vieraita. Viimeisillä sekunneilla Broadhurst punnersi väkisin kolmen Lukko-puolustajan läpi maalille ja tienasi rangaistuslaukauksen, jonka hyökkääjä upotti häkkiin.

Lukko-veskari Kaapo Kähkönen kirjautti itselleen 24 ja KooKoon maalivahti Samu Perhonen 22 torjuntaa.

- Paljon asioita oli mennyt oikeaan suuntaan. Varsinkin viisikkopuolustamisessa otimme askeleita eteenpäin. Pelissä on vieläkin paljon tehtävää, mutta kaikkiaan peli oli kehittynyt toivottuun suuntaan.

- Kauttaaltaan pelasimme viisikkoina paremmin, mutta seuraava askel on se, että kiekollisen pelin laatua pitää parantaa. Näkyvissä oli jo hyviä rakenteita, mutta sörsimme itse helppoja kiekkoja vastustajalle. Jotta saamme peliä vastustajan päätyyn pyörimään, niin meidän täytyy päästä omista liikkeelle laadukkaammin. Se on työagendalla seuraavaksi.

KooKoo jatkaa tienpäällä ja palaa Kouvolaan vasta lauantaisen KalPa-vieraspelin jälkeen.

- Nyt ohjelmassa on hyvä palautuminen. Paneudumme kehitettäviin asioihin huomenna ja lähdemme Kuopioon jatkamaan kehityskulkua.
 

Seuraavat kotiottelut:
Pe 14.10. klo 18:30 KooKoo–HPK – osta liput!
Ke 19.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 22.10. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!