Rinnalle ja ohi! Komea työvoitto tuplamestarista

KooKoo esitti kotiyleisön edessä huiman nousun kahden maalin takaa ja kaatoi Tapparan jatkoajalla.

KooKoo ja Tappara kohtasivat tällä kaudella toistamiseen erittäin tiukassa kamppailussa – ja syyskuussa Tampereella pelatun matsin tavoin myös lauantaina Kouvolassa ratkaisu haettiin pitkän kaavan kautta.

Tappara meni ottelussa kahdesti kahden maalin johtoasemaan, mutta KooKoo punnersi silti väkisin rinnalle ja lopulta ohi. Kotijoukkue vei tuplamestari-Tapparan päänahan Patrick Bjorkstrandin jatkoaikaosuman turvin 4–3 (0–2, 3–1, 0–0, 1–0).

– Oli kyllä todella kova matsi! Lähtökohdat tähän peliin oli raa’at, sillä olimme puoli kahden aikaan yöllä Kouvolassa, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola perkasi.

- Meidän täytyy olla tosi tyytyväisiä tuohon kokonaissuoritukseen, johon tänään pystyimme. Tappara oli tänään hyvä, kiekollisesti vahva ja aloitteellinen, mutta me pystyimme vastaamaan siihen käytännössä koko ottelun ajan.

Hallitseva tuplamestari Tappara vieraili tällä kaudella ensimmäistä kertaa Lumon Areenalla. Molemmilla oli perjantailta ottelu alla, joissa KooKoo joutui vieläpä taistelemaan pisteistä aina rankkareille saakka.

Varsinkin aivan ottelun alussa näkyi, että KooKoolla oli pitkä ja tiukka matsi alla, jonka jälkeen vielä myöhään yöhön venynyt bussimatka. Tappara nimittäin oli avauserässä selvästi niskan päällä. Kirvesrinnat loivat maalipaikkoja tasaiseen tahtiin, mutta Samu Perhonen KooKoo-maalilla kesti paineen. Perhonen torjui illan aikana kaikkineen 35 kertaa.

Kuitenkaan aivan kaikkia Perhonen tai KooKoo-puolustus eivät pystyneet selvittämään, sillä vieraiden Jere Karjalainen iski avauserän puolivälissä kiekon maaliin blokkauksesta tulleesta rebound-kiekosta. Hetki tästä ja Tappara lisäsi johtoaan, kun Teemu Nurmen tarkka kuti upposi yläkulmaan.

Ottelun toinen erä oli vuorostaan oranssimustien. Kotijoukkue sai erään hyvän alun, kun se pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa, eikä tilaisuutta jätetty käyttämättä. Michael Keränen löysi Dominik Hrachovinan kainalosta kiekon mentävän aukon ja toi kotijoukkueen maalin päähän. Syöttöpisteet kirjattiin Miro Keskitalolle ja Siim Liivikille.

Isäntien kiri synkkeni hetkellisesti, kun kuin varkain Niko Ojamäki syötti Otto Rauhalan puolittaiseen läpiajoon ja maalintekoon. Kotijoukkue oli näin ollen jälleen kahden maalin takaa-ajoasemassa vajaan 29 peliminuutin jälkeen.

KooKoo ei lannistunut kahden maalin takamatkasta, vaan punnersi vielä kakkoserän aikana tasoihin. Ensin Jake Newtonin tarkka rannelaukaus siniviivalta yllätti Hrachovinan ja minuuttia ennen erän päättymistä oli Miikka Pitkäsen vuoro onnistua.

Newtonin maaliin syöttöpisteen saivat Niko Tuhkanen ja Toni Kähkönen, Pitkäsen osumaan Ville Järvinen ja upean sytötön antanut Ville Vainikainen.

- Hyviä maaleja Tapparalta, mutta kyllä me niissä vähän liikaa annoimme tilaa. Pitää kuitenkin olla tyytyväinen tuohon taistelumoraaliin, sitoutumiseen ja kamppailupelaamiseen, joiden turvin tulimme toisessa erässä tasoihin.

- Viikonloppu on ollut kova, mutta hyvin joukkue jaksoi. Tapparan tähtisikermä tottakai sytyttää jengin kuin jengin pelaamaan. Maajoukkuetason puolustajat ja kova hyökkäys, niin eihän tuota vastaan voi olla syttymättä. Meidän täytyy vain olla edelleen nöyriä omalle pelille.

Kolmas erä oli maaliton, mutta kotivoiton siemenet kylvettiin sen lopussa ikävältä näyttäneessä tilanteessa, jossa Sebastian Repo tuuppasi Emil Kristensenin selästä päin laitaa. Tilanteesta Revolle ulosajo ja KooKoolle loppuerä ylivoimaa.

Voittomaalia ei tullut vielä ylivoiman aikana varsinaisella peliajalla, mutta jatkoajan alussa kyllä. Patrick Bjorkstrand kilautteli varsinaisen peliajan puolella tolppaa, eikä tehnyt samaa virhettä toistamiseen päästyään kiekon kanssa lähietäisyydelle – kiekko maaliin ja kädet kohti kattoa!

Bjorkstrandin kauden neljännen maalin myötä lisäpiste jäi Lumon Areenalle.

– Olen erittäin tyytyväinen meidän sitoutumiseen ja tunnetasoon. Otimme haasteen vastaan, teimme vastustajalle vaikean illan ja tulimme voittajina pois kaukalosta.

Seuraavat kotiottelut:

Ti 17.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 21.10. klo 17:00 KooKoo–HIFK – osta liput!
Pe 27.10. klo 18:30 KooKoo–Sport – osta liput! Sport-tuplapeleihin pakettitarjous!
La 28.10. klo 17:00 KooKoo–Sport – osta liput! Sport-tuplapeleihin pakettitarjous!