Runkosarjan viimeisestä kotipelistä karvas pettymys

Lumon Areenan viimeinen runkosarjamatsi kauden 2015–2016 puitteissa pelattiin torstaina KooKoon ja Ässien välillä. Voitto matkasi Poriin jalkapallolukemin 0-1.

KooKoo esitti yli 4500-päiselle kotiyleisölleen runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan yhtä kauden parhaista peleistään. Vielä paremmassa tikissä oli kuitenkin Porin Ässien maalivahti Ari Ahonen, joka torjui voiton vieraille loppuluvuin 0–1 (0–0, 0–0, 0–1).

- Otamme tuloksen vastaan nöyränä ja jatkamme taistelua. Pettymys on tietysti kova. Joukkue on tehnyt miehentyön, jotta ylipäätään olemme tässä tilanteessa. Periksi ei saa antaa, vaan niin kauan taistellaan, kun on pelejä jäljellä, KooKoon pääluotsi Petri Mattila tuumasi pelin jälkeen.

KooKoo voitti tiistaina Lumon Areenalla Rauman Lukon ehjällä esityksellä ja tarjoili torstainakin parasta osaamistaan, vaikkei se tällä kertaa pisteisiin riittänytkään.

- Kun katsotaan tiistain ja tämän illan pelejä, niin joukkue on ollut paineen alla parhaimmillaan. Nämä ovat olleet kauden parhaita esityksiä. Varsinkin kaksi erää tänään oli tosi vahvaa, vakaata ja turvallista pelaamista.

Tappio teki oranssimustien pudotuspeliunelman jahtaamiselle hallaa. Runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua ja joukkueella on matkaa pudotuspeliviivaan kahden pisteen verran.

- Matematiikka ei ollut koskaan vahvin aineeni koulussa. On parempi, kun ei laskeskele yhtään sen enempää, vaan keskittyy vain peli kerrallaan hetkessä elämiseen. Me nautimme loppumatkasta joka tapauksessa.

- Satsaamme nyt henkiseen toipumiseen ja huomiseen päivään, jotta saamme taas iloisen ilmeen työntekoon. Nukumme yöllä harmituksen pois ja alamme keskittyä KalPan kaatoon.

Yhden maalin ilta

Kotijoukkue oli kaksi ensimmäistä erää vahvasti pelin päällä, muttei saanut kiekkoa ohi Ässät-maalia vartioineen Ahosen. KooKoo pääsi kokeilemaan ylivoimaa kahden erän aikana yhteensä kolmesti ja vielä päätöserässä kertaalleen, tuloksetta.

- Tulokseen vaikuttaa oleellisesti saako kiekon maaliin kun paikkoja on. Kahden erän aikana olisi pitänyt tärkeä ensimmäinen maali survaista, päävalmentaja Mattila kertasi.

- Vaikea on syyttää pelaajia siitä, etteivätkö he olisi tänään yrittäneet. Varmasti kaikki tekivät parhaansa niissä tilanteissa ja paikoissa, joita tänään saimme aikaiseksi.

Päätöserässä puntit tasoittuivat, kun Ässät alkoi löytää lääkkeitä KooKoon vyöryn murtamiseen. KooKoon peli tukkoistui päätöserään ja Ässät löysi koneestaan uusia vaihteita.

Illan ainoasta osumasta vastasi Ässien Matti Kuparinen pelin 50. minuutilla.

- Harvoin peli menee 60 minuuttia läpeensä kuten elokuvissa. Ässät pystyi parantamaan peliään kolmanteen erään ja me lähdimme liikkeelle vähän liian varovasti ja passiivisesti. Pelimme hidastui ja kun vastustajalla samaan aikaan nopeutui, niin yhtälö oli valmis.

KooKoo-veskari Juha Järvenpää torjui ottelussa 15 kertaa kun Ässä-kollega joutui venymään kiekon tielle 26 kertaa.