Pe 25.1. 18:30 VS.

SaiPa masensi Suomi100–juhlamatsissa

Kaakon Derbyssä juhlittiin satavuotiasta Suomea. Vierasjoukkue SaiPa käänsi pelin päätöserässä ja nappasi pisteet.

KooKoon ja SaiPan välinen Kaakon Derby ei ollut ihan mikä tahansa matsi, vaan samalla 100-vuotiaan Suomen juhlaottelu. Siipirikkoisena puolet pelistä pelannut KooKoo taipui lopulta kolmannessa erässä, kun SaiPa väänsi väkisin kolme pistettä lukemin 2–3 (1–0, 1–1, 0–2).

– Totuuden nimessä, meillä oli pelissä laskeva trendi. SaiPa tuli lujaa päälle, pelasi aggressiivisesti ja käänsi nopeasti, mutta pelin alussa pelasimme hyvin sitä vastaan. Teimme hyviä valintoja ja olimme pelin päällä, KooKoon pääkäskijä Tuomas Tuokkola harmitteli.

– Toisessa erässä pelin kulku ei muuttunut lainkaan, mutta meidän valinnat muuttuivat. Sen takia peli kääntyi SaiPalle.

Upeiden Suomi100-juhlallisuuksien jälkeen päästiin kiinni itse peliin. Kauden kolmas Kaakon Derby alkoi KooKoon selvässä komennossa. Kotijoukkue painoi päälle aggressiivisesti ja pakotti SaiPan ottamaan rangaistuksen.

Illan ensimmäistä rangaistusta ehdittiin pelaamaan vain kymmenen sekuntia, kun kiekko löytyi jo SaiPa-veskari Frans Tuohimaan selän takaa. Arttu Pellin heitto maalille kimposi Tomi Leivon jalasta sisään ja videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin.

Maalin jälkeen KooKoo piti pelin otteessaan ja pääsi uudemman kerran ylivoimalle, mutta tällä kertaa kiekkoa ei maaliin saatu.

Toiseen erään SaiPa sai enemmän pelistä otetta ja KooKoo joutui taistelemaan ajoittain pitkiäkin pätkiä omalla puolustusalueella. Maalivahti Juha Järvenpää esti kuitenkin upealla pelillä SaiPan maalintekoyritykset.

Kuin varkain toisen erän avauskympin puolivälissä sinipaitojen ykköskenttä Siim Liivikin johdolla sai nopean hyökkäyksen päätteeksi toisenkin maalipaikan ja tästä napsahti myös KooKoon lisäosuma. Ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwall pääsi nokikkain Tuohimaan kanssa ja ujutti kiekon verkkoon.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla KooKoo sortui jäähyilyyn, josta SaiPa myös lopulta rankaisi. Cody Kunyk ohjasi Topi Nättisen laukauksen aivan Järvenpään nenän edestä maaliin.

– Kolmanteen erään piti skarpata, tosin vähillä miehillä. Kolmella kentällä pelasimme käytännössä puolivälistä asti. Varmasti meillä olisi silti ollut resursseja parempaankin, mutta emme saaneet tänään parasta irti.

Kolmas erä oli kotijoukkueelta erittäin vaikea. Vajailla kentillä painanut KooKoo ei ajoittain päässyt omalta alueelta pois ja SaiPa painoi lisää kaasua. Pitkään KooKoo painetta kesti, kunnes SaiPa pääsi tasoittamaan.

Kiekko pomppi puolustusalueella kuin flipperissä konsanaan ja päätyi lopulta Anssi Löfmanille, joka laittoi kiekon tyhjään rysään.

Kahden minuutin päästä tästä SaiPa syötti karvasta kalkkia kouvolalaisille, kun se siirtyi johtoon. Jonatan Tanuksen laukaus b-pisteen kohdilta upposi vastustamattomasti verkon perukoille.

– Harmittaa tietysti tuo, että millaiset kaksi maalia annoimme. Varsinkin toisessa maalissa meillä oli kiekko monta kertaa hallussa, mutta silti se pomppi saipalaiselle, joka löi tyhjiin. Viimeisessä maalissa avausyritys, joka jäi lapaan ja niitä aina välillä tulee.

KooKoo sai vielä saumat tasoitusmaaliin ylivoimalla ja lopussa ilman maalivahtia, mutta SaiPa puolusti tiiviisti, eikä KooKoo onnistunut maalinteossa. Näin ollen vahvan kolmannen erän jälkeen kolme pistettä matkasi Lappeenrantaan.

– Jäähyt harmittavat. Ne olivat vähän omaa huolimattomuutta. Olimme väärällä puolella ja teimme ennemmin vääriä ratkaisuja. Emme estäneet niillä jäähyillä maaleja, vaan ne olivat huonoja jäähyjä meiltä.

– En ole mitenkään älyttömän pettynyt tähän peliin. Intensiteetti oli alusta asti kova ja varmasti joka pelaaja antoi kaikkensa. Tämä oli kova taistelumatsi ja nyt pienet asiat käänsivät sen SaiPalle. Huomenna juhlitaan itsenäisyyttä ja perjantaina jatketaan taas.

Seuraavat kotiottelut:

Pe 8.12. klo 18:30 KooKoo–Pelicans – osta liput!
Ti 19.12. klo 18:30 KooKoo–Lukko – osta liput!