SaiPa vahvempi kotiderbyssä

KooKoon kesän toiseksi viimeinen harjoitusottelu päättyi jatkoaikatappioon.

Lumon Areenan tämän kesän toinen – ja samalla viimeinen – harjoitusottelu päättyi perjantai-iltana vierasjoukkue SaiPan juhliin. Ottelu kääntyi lappeenrantalaisten eduksi jatkoajalla syntyneellä ylivoimamaalilla.

- Pelasimme yhden parhaista peleistä tähän saakka, mutta emme vain saaneet maaleja, KooKoon valmentaja Lovro Bajc kommentoi.

Bajcin kommenteissa on vinha perä: KooKoo-veskari Juha Järvenpää selvisi illasta 14 torjunnalla, kun taas SaiPan kollega Frans Tuohimaa joutui torjumaan 38 kertaa. KooKoo hallitsi peliä etenkin ottelun kahdessa jälkimmäisessä erässä, mutta hallinta ei realisoitunut osumina.

- Aloitimme hieman hitaasti, mutta kun saimme rytmistä kiinni ja aloimme pelata sovitusti, niin hallinta siirtyi meille. Teimme niitä asioita, joiden kanssa olemme viime viikot työskennelleet.

- Saimme jätkät liikkeelle, mutta valitettavasti emme maaleja. Kaikkineen toinen ja kolmas erä olivat meidän, mutta maalintekoa meidän pitää nyt työstää.

SaiPa siirtyi 1–0-vierasjohtoon toisessa erässä Topi Nättisen maalilla. KooKoo ei tahtonut millään saada kiekkoa Tuohimaan selän taa, mutta puolustaja Ville Järvinen päästi lopulta kotiyleisön piinasta. Järvinen tinttasi siniviivalta KooKoo-uransa ensimmäisen maalin kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen päättymistä.

- Pelaajien täytyy olla rentoutuneempia maalipaikoilla, mutta silti myös sellaisella asenteella, että ”okei, nyt minulla on kiekko, nyt minä teen maalin.” Nyt tuntuu, että jossittelemme liikaa ja mietimme, että ”mitä jos menetän kiekon” ja ”mitä jos en onnistu maalinteossa.”

KooKoo pelaa vielä yhden harjoitusottelun ennen uuden Liiga-kauden alkamista. Ensi viikon torstaina oranssimusta joukkue matkaa Tanhuvaaraan Jukurien vieraaksi.

- Meillä on vielä hyvin aikaa ennen Liigan alkua. Saimme tänään paljon maalipaikkoja ja nekin ovat aina harjoitusta eteenpäin. Kesän viimeisessä pelissä uskon, että pystymme kääntämään paikoista myös maaleja.