Pe 25.1. 18:30 VS.

Sarjakärjessä pelikaanien kaatoon – ”Nättiä päästä pelaamaan!”

KooKoo lähtee tiistaina Lahteen Pelicansin kaatoon ensimmäistä kertaan seuran historiassa sarjakärkenä.

KooKoo hakee tiistaina jatkoa mainiosti sujuneelle Liigan avausviikonlopulle, josta joukkue saalisti täydet kuusi pistettä. SaiPa kaatui Kaakon Derbyssä perjantaina Lappeenrannassa 7–1 ja lauantaina Lumon Areenalla 4–2. KooKoo onkin viikonlopun jäljiltä sarjataulukon keulilla – ensimmäistä kertaa pääsarjahistoriansa aikana.

Tiistaina joukkueen riveissä nähdään uusi tuttavuus, Rasmus Hämäläinen, jonka seura lainasi SaPKosta helpottamaan hapeaksi käynyttä hyökkäysosastoa. Hyökkääjä Hämäläinen sai sunnuntaina tiedon, että miehen tie veisi kahdeksi viikoksi Kymenlaakson helmeen, Kouvolaan ja mustaoranssiin sotisopaan.

– Todella innokkaana tulen Kouvolaan! Olen ollut innoissani siitä lähtien, kun ilmoitus ja tieto eilen tuli! Hienoa päästä pelaamaan kovempiakin pelejä, hyökkääjä iloitsee.

Hämäläinen ei vielä Liigan avausviikonlopun aikana tiennyt, että tulee pelaamaan seuraavat pelit KooKoon paidassa, mutta seurasi silti lauantaina pelattua Kaakon Derbyä kotisohvalta käsin.

–  Eilen tosiaan tuli tieto, että tänne pääsen. Perjantaina oli oma Suomen Cupin peli ja lauantaina itseasiassa juuri KooKoo–SaiPa-peliä tuli seurailtua, minkä siinä kerkesi.

Viime kaudella Mestis-mestaruuden voittaneessa SaPKon joukkueessa Hämäläinen takoi runkosarjassa 47 ottelussa 23+8=31 tehopistettä. Pudotuspelien aikana joukkueen varakapteeni saalisti 12 matsissa 8+6 tehopistettä.

– Rasmus on suoraviivainen hyökkääjä, jonka maalimäärät Mestiksessä ovat hyvä työnäyte, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi siirtoa.

Hämäläinen teki maanantaina ensimmäiset luistimen piirrot Lumon Areenan jäähän ja treeneissä löytyi heti uusi hyökkäyskolmikko.

Miikka Pitkäsen ja Toni Kähkösen kanssa treeneissä vedettiin ja luultavasti sillä myös lähdetään huomenna matsiin. Kiva, että pääsi saman tien ottamaan tatsia jäähän ja sai samalla sen ensimmäisen jännityksen alta pois. Huomenna on sitten valmiimpi matsiin.

KooKoo kohtaa tiistaina Isku Areenalla toisen paikallisvastustajansa Lahden Pelicansin. Pelicans hävisi ensimmäisen matsin Vaasan Sportille, mutta kävi lauantaina hakemassa pisteet matkaan Mikkelistä. Hämäläisellä on matsia varten resepti valmiina.

– Kyllä sinne lähdetään ihan sitä omaa peliä pelaamaan ja pidetään se sillä tasolla, millä se on parhaimmillaan ollut ja koitetaan antaa vahvoja näyttöjä. Turha sinne on jännittämään lähteä. Silleen pelataan, miten parhaiten osaa, niin uskon, että siitä ihan hyvä tulee.

– Pientä lisäboostia otteluun se, että vastassa on tuttu naama viime kaudelta, Casimir Jürgens.

Tiistain Pelicans-matsi on samalla Hämäläisen liigadebyytti.

– Ensimmäinen liigamatsi tosiaan itselleni. Aiemmin ei, SaiPa-aikojen treenimatseja lukuun ottamatta, ole näitä pelejä päässyt pelaamaan. Innolla odotan.

Mestiksessä sarja ei ole vielä alkanut, uuden Suomen Cupin siirtäessä kauden avausta syyskuun loppuun. SaPKon osalta Cupin pelit ovat menneet mukiinmenevästi.

– Cupin pelit ovat menneet hyvin, pari eri Suominsarja jengiä ollut vastassa. Vaikeita pelejä sinänsä lähteä tuollaista alemman sarjatason jengiä vastaan pelaamaan verrattuna siihen, kun pelattiin SaiPaa vastaan treenimatsi, missä oltiin altavastaajan roolissa. Kyllä niistä silti on kunnialla selvitty ja oma pelikin on pikkuhiljaa lähtenyt paranemaan päin, Hämäläinen kertaa.

KooKoolla on heti liigakauden kärkeen luvassa kova viikko, kun Pelicans pelin jälkeen vastaan tulee Liigan kärkeen povatut JYP ja Tappara. Hämäläinen ei kuitenkaan näistä hätkähdä.

– Peli kerrallaan mennään ja hyvä vaan, että pääsee pelaamaan heti heitäkin vastaan. On nättiä päästä pelaamaan! Mennään yksi peli kerrallaan ja siitä seuraavaan.