Pe 25.1. 18:30 VS.

Sarjakärki nurin ”ylivoimaisesti parhaalla pelillä!”

Perjantai-illan trilleri KooKoon ja JYPin välillä päättyi vasta jatkoajalla, kun Toni Kähkönen upotti voiton isännille.

Liigan kärkikamppailu pelattiin perjantaina Kouvolassa, missä sarjakolmonen KooKoo sai vieraakseen piikkipaikkaa miehittäneen JYPin. Kovan väännön päätteeksi juhli kotijoukkue, joka kampesi jyväskyläläiset nurin jatkoajan jälkeen maalein 3–2 (1–0, 1–2, 0–0, 1–0).

- Kyllä tämä oli ylivoimaisesti paras pelaamamme ottelu. Ja se on tietysti hyvä asia, sillä aika kova jengi oli vastassa, KooKoo-luotsi Tuomas Tuokkola hehkutti.

KooKoo aloitti ottelun todella räväkästi ja avauserä olikin isänniltä vahva suoritus. Vauhtia riitti ja tilanteet vaihtelivat päästä päähän.

Illan avausmaali syntyi ylivoiman jälkimyräkän päätteeksi, kun KooKoo jatkoi tasakentällisin myllytystä toista minuuttia. Lopulta uuden siirretyn rangaistuksen aikana tanskalaispakki Emil Kristensenin tykki lauloi sulosointuja 1–0-maalin arvoisesti. Kristensen osui jo toisessa ottelussa peräkkäisen lähes samoilta jalansijoilta. Syötöt maaliin merkattiin Patrick Bjorkstrandille ja Niko Tuhkaselle.

Oranssimustat olivat lähellä lisätä johtoaan pariinkin otteeseen erän aikana, kun niin Miikka Pitkänen kuin Ville Vainikainenkin kilauttelivat avauserässä maalirautoja.

Toisessa erässä JYP sai vähän enemmän otetta pelistä, ja KooKoo oli pakotettu ottamaan jäähyjä.

Toinen alivoimista kostautui, kun Juuso Puustinen oli kärkkäänä haaskalla lyömässä Juha-Pekka Hytösen laukauksesta tulleen irtokiekon sisään. Puustinen oli asialla myös JYPin toisessa maalissa muutamaa minuuttia myöhemmin, kun miehen napakka rannelaukaus upposi maskissa olleen Juha Järvenpään ohi.

– Toisessa erässä syötimme pari kertaa kaveri maalipaikkaan, mutta ne ovat niitä asioita mitkä meidän vain täytyy hyväksyä, kun haluamme viedä tuota peliä eteenpäin ja kammeta näinkin hyvän joukkueen kuin JYP on.

Kotijoukkue pääsi pyörittämään erän viimeisiksi minuuteiksi ylivoimaa, eikä jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Kähkönen antoi nappisyötön maalin edessä päivystäneelle Toni Hyväriselle, joka nosti kiekon etukulmasta ylähyllylle.

– Tuo intensiteetti ja haastaminen mitä tänään nähtiin, niin joka äijä teki kyllä joka vaihdossa kaikkensa ja sitä kautta saimme hyvän tuloksen. Jos vähääkään herpaannuimme, niin JYP tuli heti ja loi maalipaikkoja.

Ottelun kolmas erä oli taas KooKoo-merkkinen. Kotijoukkue loi muutamia maukkaita maalintekopaikkoja, mutta Eetu Laurikainen pysäytti pelaajien aikeet ja piti maalin koskemattomana. Myös JYP sai luotua tekopaikkoja, mutta vastaavasti Järvenpää stoppasi yritykset.

Näin ollen myös viikon toinen kamppailu eteni aina jatkoajalle saakka.

Jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan vain 44 sekuntia, kunnes Miikka Pitkänen laukoi maanuoliaisen kohti JYP-maalia. Kapteeni Kähkönen sai mailansa kiekon tielle ja veto upposi verkon perukoille. Maalin myötä KooKoo nappasi matsista kaksi pistettä plakkariin.

– Olen tyytyväinen, miten tulimme takaa tasuriin ja kuinka hyvin haastoimme kolmannessa erässä ja loimme maalipaikkoja.

– Jalka liikkui tänään hyvin ja se on merkki siitä, että äijät ovat tehneet oikeita asioita. Tottakai täytyy muistaa, että tämä sarja on nuori ja tärkein on se minkä näköisiä me ollaan joka päivä ja että tämä peli kehittyy tästä. Matka jatkuu ja huomenna on taas iso peli Tapparaa vastaan.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

La 23.9. klo 18:30 KooKoo–Lukko – osta liput! Huomaa poikkeava alkamisaika.
Pe 29.9. klo 18:30 KooKoo–Ässät – osta liput!
To 5.10. klo 18:30 KooKoo–TPS – osta liput!