Pe 25.1. 18:30 VS.

Sitkeä taistelu ei tuonut pisteitä

KooKoo puolusti sitkeästi kotikaukalossa, mutta se ei riittänyt pisteille. HPK vei ottelun loppuhetkien maalilla.

Kouvolan tiistai-illassa ei maaleilla juhlittu. Kahdessa ensimmäisessä erässä niitä ei nähty ensimmäistäkään. KooKoo ei saanut sitkeästi puolustamisesta lainkaan palkintoa, kun HPK nappasi arvokkaat pinnat mukaansa lukemin 1–2 (0–0, 0–0, 1–2).

– Meillä oli kaksi 17-vuotiasta pakkia, jotka luutivat alakerrassa ja siihen vielä [Jan-Mikael] Juutilainen paikkasi pakistossa. On kohtalon julmuutta, että tuon työmoraalin, joukkueen sitoutumisen ja puolustuspelaamisen jälkeen meille jää vain luu käteen, KooKoo päävalmentaja Tuomas Tuokkola harmitteli.

Ottelun avauserässä ei tapahtunut liiaksi. KooKoo pääsi koettamaan ylivoimaa kahdesti tuloksetta ja yhtä maalittomiksi kuihtuivat myös HPK:n yritykset.

– HPK tuli varsinkin alussa todella kovaa. Olimme pelissä kiinni ja pääsimme kiekolle jo ensimmäisestä riistosta, mutta hyökkäyspeli ei lähtenyt käyntiin. Paransimme pelin sisällä, mutta samaan aikaan puolustimme omalla alueella todella hyvin.

– Ei HPK kovin montaa maalipaikkaa tänään saanut. Se vain syö pirusti energiaa, kun joutuu koko ajan kyykkimään ja vääntämään omassa päässä, ettei vastustajalle aukea tilaa.

Toinen erä oli KooKoon kannalta illan vaikein. Joukkueella oli vaikeuksia päästä omalta alueelta liikkeelle, mutta toisaalta sitkeä puolustaminen jatkui.

Ottelun puolivälissä HPK:n kultakypärä Oula Palve pääsi yrittämään avausmaalia rangaistuslaukauksesta, mutta Samu Perhonen pelasti tilanteen. Kyseessä oli ottelun ainut KooKoota vastaan vihelletty rike.

Erän lopussa tunteet hieman kuumenivat, kun Juutilainen ja Eetu Tuulola komennettiin Salomonin tuomiolla istumaan pienestä maalin edessä käydystä poikapainista. Molemmille tuomittiin 2+2 minuuttia, joten joukkueet jatkoivat täysilukuisina.

– Puolustusorientoituminen ja -sitoutuminen oli joukkueelta ihan huippuluokkaa ja Samun pelaaminen vielä viimeisenä lukkona. Jos katsoo koko kuvaa, niin on mielestäni pieni vääryys, että jäämme kokonaan ilman pisteitä.

Ottelun maalihanat aukesivat lopulta kolmannessa erässä, tosin vasta erän jälkimmäisellä kympillä. Avausmaalissa KooKoo-pakki Niko Tuhkasella oli epäonnea, kun Kristian Vesalainen vanhanaikainen kimposi puolustajan luistimesta omaan maaliin.

– HPK teki ottelun ensimmäisen maalin, mutta meille olisi pitänyt tulla ylivoima siinä puoliminuuttia aikaisemmin. Se oli kulminaatiopiste tälle pelille.

– Jos kiekoton pelaaja vedetään ihan pystyyn ja tuomarit tulevat sen jälkeen viisastelemaan jotain, niin kyllä se on ihan karmeaa, Tuokkola puhisi.

KooKoo sai heti HPK:n maalin jälkeen ylivoiman, jonka joukkue myös hyödynsi. Malte Strömwallin laukaus kilahti ensin tolppaan, mutta kiekko tippui suoraan Miikka Pitkäsen lapaan ja siitä edelleen häkkiin.

HPK kaatoi kuitenkin saavillisen kylmää vettä KooKoon ja koko kymenlaaksolaisyleisön niskaan, kun erää oli jäljellä puolitoista minuuttia. Kerho-hyökkääjä Vesalainen pääsi nousemaan laidalta kohti maalia ja laukoi tarkalla kudilla ottelulle ratkaisun.

KooKoo haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia ja saikin luotua pari maukasta maalipaikkaa. Maalia mustaoranssit eivät kuitenkaan onnistuneet tekemään, joten arvokkaat pisteet matkasivat Hämeenlinnaan.

– Pelien panos näkyy. Olen tyytyväinen meidän peliin ja siihen miten sitkeitä olimme. On harmittavaa, ettei tullut pisteen pistettä.

– Kyllähän me lujilla taas olemme. Seitsemän pakkia on lasaretissa. Sen takia harmittaa, ettei tällaisen työn jälkeen saada mitään muuta kuin luu vetävän käteen. Se on se nihkeä rasti, mutta emme me sille mitään voi. Perjantaina taistelu jatkuu. Ja mehän taistelemme!