Sport nurin komealla esityksellä

KooKoo karkotti tiistaina maalintekohuolet unholaan, latoi neljä täysosumaa ja tuuletti kolmea pistettä.

Lumon Areenan tiistai-ilta sujui kotijoukkueen käsikirjoituksen mukaisesti. KooKoo pelasi kauttaaltaan hyvän matsin ja pokkasi kauden yhdeksännen kotivoittonsa kukistamalla Vaasan Sportin luvuin 4–2 (1–1, 1–0, 2–1).

- Tänään olimme minun mielestä aavistuksen verran vastustajaa parempia, vaikka kaksi erää olikin tasaista peliä. Hyvä suoritus ja nousujohteinen peli. Teimme neljä maalia ja voitimme matsin, ynnäili KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

KooKoo katkaisi neljän ottelun tappioputkensa tyylillä. Edeltäneet TPS– ja Lukko–pelitkin olivat tasaisia vääntöjä, mutta nyt oranssimusta joukkue sai myös tulospalkinnon.

- Olen tyytyväinen, että voitimme pelin. On iso ero menetkö koppiin voiton vai häviön jälkeen, olitpa sitten pelannut miten hyvän tai huonon pelin. Joukkue on ansainnut tämän tilan.

- Saman työn me teemme silti kuin ennenkin. Puhuimme etukäteen ennen kaikkea ammattiylpeydestä, yhtenäisyydestä, joukkueen yhdessä tekemisestä ja pelissä kiinni pysymisestä. Tänään onnistuimme siinä ja saimme palkinnon voiton muodossa.

Ottelu oli KooKoolle ensimmäinen viime päivinä tehtyjen pelaajasiirtojen jälkeen.

- Tilanteemme ei ole muuttunut miksikään. Meiltä on puuttunut pelaajia joulusta saakka, nyt nämä pelaajat eivät vain enää tule takaisin. Seura sai hilloa sukanvarteen ja me saimme kaksi nuorta ja nälkäistä jätkää koppiin.

- Nyt huudetaan sitä, että uudet miehet ottavat tilaa ja vastuuta. Paikan joko ottaa tai ei ota, mutta tänään se otettiin.

Kahdella uudella tulijalla Tuokkola puhui HIFK:sta kaupassa siirtyneistä Panu Miehosta ja Miro Saarelaisesta. Mieho vastasi avauserässä ylivoimaohjurillaan myös illan ensimmäisestä osumasta.

- Molemmat olivat energisiä, kuten halusimmekin heidän olevan. Aktiivisia, hyviä luistelijoita ja pelirohkeita pelaajia. Uskon, että he pystyvät pelaavaan vielä paremmin, kunhan pääsevät paremmin sisään joukkueeseen ja peliin. Nyt oli uudet ketjukaverit, uusi pelitapa ja uudet systeemit.

KooKoo pääsi päätöserään 2–1-johdossa Miehon ja Juha-Pekka Haatajan osumilla, mutta Sport tuli heti kolmoserän alussa tasoihin. Kotijoukkue ei hetkahtanut, vaan porskutti Oscar Eklundin ja Niko Tuhkasen kauden avausmaaleilla voittoon. Tuhkanen sekä Haataja viettivät kolmen (1+2) ja Terry Broadhurst kahden (0+2) tehopisteen iltaa.

- Eklundin ja uusien KooKoo-miesten pelaaminen oli positiivista. Samaan aikaan Tuhkanen pääsi pelaamaan vasta toisen pelinsä loukkaantumisen jälkeen, ja miten hienosti pelasikin!

Lumon Areenalla oli tiistai-iltana reilut 2400 katsojaa ja pääluotsi Tuokkola heittikin palloa kymenlaaksolaisille.

- Ihmiset, tulkaa katsomaan, kyllä me taistelemme! Nyt on tapahtunut ratkaisuja, mutta meillä on yhdeksän peliä aikaa… ei haihatella, mutta tehdään joka ilta parhaamme, kuten olemme tehneet tähänkin asti. Ammattiylpeys on se, mitä me tässä teemme.