Pe 25.1. 18:30 VS.

Sport rankkarin verran vahvempi

KooKoon matkaan tarttui torstain kotiottelusta yksi sarjapiste. Vaasan Sport voitti värikkään matsin VL–kisan jälkeen maalein 3¬–4.

Keskiviikon vieraspelistä selvästi ilmettään kohentaneen KooKoon esitys riitti torstaina Lumon Areenalla lähelle, muttei aivan voittoon. Vaasan Sport käänsi kamppailun edukseen voittolaukauskisassa ja haki Kouvolasta kahden pisteen voiton lukemin 3–4 (1–2, 1–0, 1–1, 0–0).

Kotijoukkue KooKoo jatkoi ottelussa edellisviikonlopulta tuttua trendiä, vaisua vieraspeliä seurasi selvästi parempi esitys Lumon Areenan kotikaukalossa.

- Tänään ilmeemme oli hyvä, eli sillä saralla joukkue otti ison askelen eteenpäin. Tällä tavalla kun jatkamme asioiden työstämistä, niin varmasti alkaa pisteitäkin ropista paremmalla tahdilla, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila ynnäili pelin jälkeen.

- Onni on ansaittava ja tekemällä asioita hyvin päivästä, erästä ja pelistä toiseen, niin onnikin kääntyy vielä meidän puolelle. Tämän päivän esitys oli hyvä startti sillekin projektille. Yksi ahkera peli ei vielä riitä onnen ansaitsemiseen, vaan näitä tarvitaan useampi peräkkäin.

KooKoo avasi ottelun vahvasti ja tykitti neljä minuuttia aktiivisesti kohti Sport-maalia, mutta Ari Gröndahl kaatoi vaivihkaisella 1–0-maalillaan kylmää vettä isäntien niskaan. Kesti hetken ennen kuin kotijoukkue sai taas rivinsä kuosiin.

- Kun ei ole riittävästi tasaisen hyviä eriä alla, vaan peli on ailahdellut erienkin sisällä paljon, niin heikot hetket koettelevat vääjäämättä uskoa ja itseluottamusta. Peli passivoituu niistä ja aletaan pelätä virheitä sen sijaan että oltaisi rohkeita ja uskallettaisi tehdä asioita.

Kotijoukkue tasoitti ennen erätaukoa Marlo Koposen kauden ensimmäisellä kaapilla, mutta alta minuuttia myöhemmin ja vain 47 sekuntia ennen erätaukoa Sport karkasi jälleen johtoon. KooKoo maksoi hintaa oman kenttäpäädyn aloitustappiosta ja väärästä aloitusryhmityksestä.

- Viime peleissä hävityt aloitukset ovat maksaneet paljon, niin tänäänkin toisessa maalissa. Olemme käyneet asiaa läpi, mutta niin vain aloituksessa oli väärä ryhmitys. Pääsemme näistä virheistä eroon sillä, kun saamme onnistumisia. Mieli kirkastuu ja sitä kautta aloitusryhmitykset ja muut asiat ovat automaattisesti kunnossa.

- Teimme vääriä valintoja siellä täällä, mutta uskon, että saamme peliämme pala palalta parsittua parempaan kuosiin ja väärät valinnat vähentyvät. Kunhan tämä sama työilme säilyy, niin homma kehittyy varmasti lujaa eteenpäin.

Toisessa erässä KooKoo tuli kapteeni Josh Greenin tahtomaalilla 2–2-tasatilanteeseen ja heti kolmannen erän alkuun Terry Broadhurstin ensimmäisellä KooKoo-maalilla jo ohikin. Sport kuittasi jälleen nopeasti: alta kahta minuuttia Broadhurstin osuman jälkeen Ari Gröndahlin illan toinen maali tasoitti pelin.

Maalittoman jatkoajan jälkeen rankkarikisassakin onnistui vain yksi pelaaja; vaasalaisten kultakypärä Olavi Vauhkonen.

Oranssimustien johtavista pelaajista Ryan O’Connor pelasi hurjasti yli 25 minuuttia ja hyökkääjät Josh Green sekä Juha-Pekka Haatajakin rapiat 20 peliminuuttia.

- Kärkipelaajista on pakko nostaa esiin, miten he yrittävät kantaa joukkuetta kiitettävästi reppuselässä. Heille olisi lopussa suonut onnistumisen jostain noista paikoista, joita he saivat luotua, mutta ei pomppinut tänään heillekään. Uskotaan, että seuraavassa pelissä pomppii ja palkinto odottaa siellä.
 

Seuraavat kotiottelut:

Pe 14.10. klo 18:30 KooKoo–HPK – osta liput!
Ke 19.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 22.10. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!