Suurella sydämellä Kärppien luolaan

KooKoo avaa kolmen pelin viikkonsa tiistaina Oulusta, missä se vierailee Kärppien kotiluolassa.

Liigan runkosarjaa on jäljellä joukkueesta riippuen enää noin kymmenen ottelun verran. Taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista käy kuumana – ja KooKoo on yhä mukana kisassa!

- Me pelaamme omia playoffejamme jo koko ajan; joka pelistä pitää raapia pisteitä ja mielellään vielä täyden potin arvoisesti. Joukkue taistelee varmasti loppuun asti, KooKoo-kippari Ari Vallin tuumasi jo ennen perjantain Mustaoranssi-peliä TPS:ää vastaan.

KooKoo raapi kuin raapikin turkulaisilta täydet kolme pistettä, mutta perjantain vahva esitys ei enää tiistaina lämmitä. Oranssimusta joukkue haastaa Oulun Raksilassa Liigassa toisena majailevan Kärpät.

- Kärpät pelaa kliinistä kiekkoa. He eivät tee virheitä, vaan pelaavat tosi konemaisesti. Meidän pitää pystyä horjuttaa heitä sillä, että pelaamme kovaa ja suurella sydämellä sekä ajamme tilanteet loppuun asti. Maalinedustoilla pitää olla hemmetin kovia, Vallin kommentoi maanantaiaamuna.

- Raksila ei ole vierasjoukkueelle helpoin paikka, mutta meille uskon sen sopivan ihan hyvin, koska kaukalo on aika samankokoinen jättiläinen kuin omamme täällä Kouvolassa. Peli on varmasti aika samanlaista kuin olisi kotikaukalossa. Olemme pystyneet voittamaan Kärpät kahdesti Kouvolassa, joten miksemme onnistuisi myös Oulussa?

Vallinille Oulu on tuttuakin tutumpi paikka, sillä konkaripakki on viettänyt Kärpissä yhteensä viisi kautta uraltaan ja voittanut niiden aikana neljä Suomen mestaruutta – viimeisimmät kahdella edellisellä Liiga-kaudella.

- Pitkästä aikaa olen Oulussa vierasjoukkueen paidassa. Siellä on hyvä ja äänekäs yleisö, mutta tiedämme, miten saamme sen käännettyä kotijoukkuetta vastaan. Jos pelaamme hyvin ja otamme Kärppien aseet pois, niin kotiyleisö närkästyy nopeasti.

- Meidän pitää rikkoa Kärppien peliä, ja varsinkin jos he eivät saa ylivoimillaan tehoja aikaiseksi, niin yleisö turhautuu. Siihen meidän täytyy iskeä.

KooKoo-miehistö matkasi pohjoiseen jo maanantaina. Käynnissä on kauden pisin vieraspelimatka, sillä joukkue on tien päällä aina torstai-illan Sport-vieraspeliin saakka.

- Matkustamme maanantaina. Saadaan olla kimpassa bussissa jokunen tunti ja pelata korttia. Toivottavasti saamme pleikkarin toimimaan! Olemme varmasti valmiita, kun kiekko tippuu jäähän.

KooKoo lähti vieraskiertueelleen sarjataulukon yhdenneltätoista sijalta. Edellä Pelicans ja Sport ovat iskuetäisyydellä, samoin kuin toisaalta takana niskaan hengittävät Ässät ja Ilves. Pudotuspeleihin pääsee runkosarjan 10 parasta joukkuetta.

RUNKOSARJAN JÄLJELLÄ OLEVAT KOTIOTTELUT:
La 20.2. klo 17:00 KooKoo–Pelicans –
osta liput!
Ke 24.2. klo 18:30 KooKoo–JYP –
osta liput!
Ti 1.3. klo 18:30 KooKoo–Lukko –
osta liput!
To 3.3. klo 18:30 KooKoo–Ässät –
osta liput!