Pe 25.1. 18:30 VS.

Syyskausi päättyy Poriin – ”Päätetään alkukausi ryöstöretkeen!”

KooKoon syyskausi päättyy lauantai-iltana Porissa, missä otellaan viimeinen ottelu ennen viikon mittaista maaottelutaukoa.

KooKoo matkaa lauantai-illaksi Porin Isomäkeen, jossa se kohtaa juuri 50-vuotissynttäreitään vietäneen Porin Ässät. Ottelu on samalla tiukan syyskauden päättävä taisto.

Oranssimustien kahden ottelun viikko alkoi keskiviikkona Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. KooKoon lähes koko ottelun hallinta ei tuottanut toivottua tulosta, vaan HPK ryösti Kouvolasta jatkoaikavoiton lukemin 2–3.

Kyseessä oli kuudes peräkkäinen jatkoajalle edennyt kotiottelu. Kahdessa viime kotimatsissa KooKoo menetti harmillisesti johtoaseman vain muutamia minuutteja ennen päätössummeria.

– Meidän täytyy vain luottaa omaan laadukkaaseen tekemiseen ja pelata huolellisemmin johtoasemassa. Vastustaja ottaa aina ylikorostettuja riskejä tappioasemassa ja tällöin meidänkin tulee pelata tiivistä ja simppeliä lätkää, C-kirjainta poikkeuksellisesti rinnassaan kantava Siim Liivik tuumaa.

–  Myös meille avautuu tällöin maalintekopaikkoja. Olemmehan myös itsekin nousseet samoissa tilanteissa rinnalle ja ohi.

Liivik toimii joukkueen kapteenina vakikippari Toni Kähkösen ollessa loukkaantuneena sivussa kuluvan viikon.

– Opettelemme joukkueena voittamisen kulttuuria, eikä se tule hetkessä, vaan siihen on kasvettava. Laadukkaasti päivittäisen työn kautta jäällä ja omassa päässä mentaalipuolella myös.

KooKoo on pelannut alkukauden aikana paljon tasaisia matseja, mistä kymmenen jatkoaikaa 21 ottelussakin kertoo. KooKoo on läpi alkukauden pysytellyt Liigan keskikastissa ja on tällä hetkellä sijalla 9. Pisteitä joukkueella on kasassa 29.

– Mielestäni siitä, mistä lähdimme kauden alussa, niin olemme menneet joka viikko eteenpäin. Olemme saaneet raavittua arvokkaita pisteitä ja otettua isoja voittoja. Jos harjoituskaudella tuntui, että jopa lamaannuimme vastustajan maaleista, niin nyt näytämme luonnetta ja oikeaa hetkessä elämistä.

– Matka on alussa ja työtä tehdään, jotta meistä tulee voittava jengi viikosta toiseen. Mielestäni olemme oikealla tiellä.

KooKoo ja sarjassa seitsemäntenä oleva Ässät ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen, kun porilaiset hakivat Lumon Areenalta kolme pistettä 1–4-voitolla. KooKoolla onkin nyt revanssin paikka ja mahdollisuus hiljentää hyvin yleisöä vetänyt Isomäki.

– Ässät on periksiantamaton porukka, joka uskoo vahvaan työntekoon. Laatujengi on lauantaina vastassa.

Pori oli KooKoolle viime vuonna mieluisa paikka, sillä mustaoranssit nappasivat kaikki tarjolla olleet kuusi pistettä itselleen. Myös kesällä Porissa pelattu harjoitusmatsi päättyi KooKoon voittoon. Liivik ei kuitenkaan muistele vanhoja, vaan muistuttaa, ettei Liigassa ole helppoja vieraspelejä.

– Porissa tai missä tahansa vierasmatsit ovat haastavia. Meidän tulee pelata laadukasta vieraskiekkoa 60 minuuttia. Haluamme päättää tämän alkukauden ryöstöretkeen ja ottaa pisteet Kouvolaan!

Seuraavat kotiottelut:

La 18.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
To 23.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
La 25.11. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!