Syyskausi päättyy Poriin

KooKoo pelaa lauantaina Porissa viimeisen ottelunsa ennen ensi viikon maajoukkuetaukoa.

Liiga vetäytyy lauantain ottelukierroksen jälkeen yli viikon mittaiselle ottelutauolle, jonka aikana kiekkokansan katse kiinnittyy Karjala-turnaukseen. KooKoo urakoi syyskauden viimeisen ottelunsa lauantaina vierasjäällä Porin Ässiä vastaan.

Porissa vietetään lauantaina Halloween-teemalla perhepeliä ja odotettavissa onkin äänekäs lauantaisauna. Sen saunan oranssimusta miehistö aikoo sammuttaa ennenaikaisesti.

- Pori ei varmasti ole lauantai-iltana helpoin paikka pelata, mutta ei meillä ole mitään hävittävääkään. Menemme sinne, pelaamme parasta peliämme ja tulemme pisteiden kanssa pois, KooKoon puolustaja Arttu Pelli naulaa.

Joukkueiden alkukauden käyrät osoittavat eri suuntiin. Siinä missä KooKoo on pelannut ennakko-odotuksia vaisummin, on Ässät yllättänyt monet ja porskuttaa sarjassa viidentenä.

KooKoo voitti joukkueiden viime kauden kohtaamisista vain ensimmäisen Kouvolassa pelatun matsin. Ässät voitti molemmat kotipelinsä ja vielä toisella Kouvolan-vierailullaan käytännössä murskasi KooKoon pudotuspelihaaveet 0–1-vierasvoitollaan.

- Pelaamisessamme on ollut jo pitkän aikaa paljon hyvää. Jatketaan sitä ja pidetään omista hyvistä jutuista kiinni, niin uskon, että pystymme voittamaan Porissakin. Viime kauden vierailuista on ainakin helppo parantaa, kun niistä tuli vain yksi piste.

Kouvolalaisryhmä hakee lauantain matsiin hyviä lähtöasetelmia matkaamalla paikalle jo perjantaina.

- Totta kai se auttaa, ettei tarvitse enää pelipäivänä istua bussissa. Pystymme keskittymään täysillä matsiin ja käymme aamulla vähän jäälläkin.

Tällä kaudella 11 Liiga-matsia tililleen kirjauttanut Pelli jahtaa vielä kauden ensimmäisiä tehopisteitään. Viime kaudella 52 runkosarjapelissä syntyi pinnat 1+3.

- Alku ei ole mennyt odotusten mukaan, mutta pikkuhiljaa peli paranee. Uskon, että kun joukkueena koko ajan parannamme, niin yksilöinäkin peli parantuu. Helpottaa totta kai omaakin peliä, kun joukkueella kulkee.

Pelli on pelannut viime matsit pääasiassa ruotsalaisjätti Robin Jacobssonin parina. Jacobsson on 15 senttiä Pelliä pidempi ja lähes 25 kiloa painavampi.

- Robinin kanssa on helppo pelata, kun hän on erittäin hyvä kiekon kanssa, tosi fyysinen ja osaa vielä puolustaakin tosi hyvin. Koetan auttaa parhaani mukaan ja tulla mukana, Pelli naurahtaa.

Oranssimustien vaihtopenkillä tahtipuikkoa Porissa heiluttaa poikkeuksellisesti Mikko Haapakoski, kun päävalmentaja Petri Mattila on henkilökohtaisten syiden takia sivussa ottelusta.

KooKoo pelaa Ässät-matsin jälkeen seuraavan kerran vasta keskiviikkona 9. marraskuuta, jolloin joukkue isännöi Lumon Areenalla Mikkelin Jukureita.

Seuraavat kotiottelut:
Ke 9.11. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 12.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
Ti 15.11. klo 18:30 KooKoo–Ässät – osta liput!