Täydellinen päätös syyskaudelle – Järvenpää nollasi Ässät

KooKoo sai syyskaudelle mieleisen päätöksen, kun Ässät kaatui Porin lauantai-illassa suvereenisti.

KooKoo kävi lauantaina varakapteeni Siim Liivikin ennakkoon lupailemalla ryöstöretkellä Porissa. Oranssimustien tiukka puolustuspeli ja railakas hyökkäyspeli Ässiä vastaan tuotti täydet kolme pistettä lukemin 0–4 (0–2, 0–0, 0–2).

– Koko joukkue oli tänään huikea. Koko joukkue sitoutui pelaamiseen. Tänään oli erittäin raikasta ja yhtenäistä tekemistä. Erittäin hieno voitto, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola hehkutti.

KooKoo pääsee viikon mittaiselle maajoukkuetauolle hyvillä mielin, sillä parin viime ottelun karvaiden pistemenetysten jälkeen joukkue nappasi täydet kolme pistettä ja nousi Ässien kanssa tasapisteisiin sarjataulukon kahdeksannelle sijalle.

Voiton takuumiehiä olivat maalilla ensimmäisen nollapelinsä liki 20 kuukauteen pelannut Juha Järvenpää sekä tehoilleet Michael Keränen (1+3) ja Malte Strömwall (2+0). Kaikkiaan Järvenpäälle kirjattiin ottelussa 32 torjuntaa.

– Pelasimme joukkueelle, mutta etunenässä myös Järkkärille (maalivahti Juha Järvenpää). Vanhassa kotihallissa porilaisena pelaajana hän halusi voittaa matsin ja oli tänään huippu.

Ässät pääsi ottelun alussa ylivoimalle, mutta hukkasi sen, kun Ben Blood huitoi itsensä jäähylle. KooKoo pääsi näin ollen pyörittämään hetken aikaa ylivoimaa ja onnistui sen hyödyntämään. Jake Newton heitti kiekon viivasta kohti maalia ja Liivik ohjasi kiekon maalin edestä nuottaan.

– Pystyimme vastaamaan Ässien paineeseen ja pääsimme paremmin peliin kiinni. Tärkeää oli, että ylivoima toimi tänään ja saimme hyvän maalin pelin alkuun.

KooKoo lisäsi pian johtoaan, kun Newtonin löysä heitto viivasta upposi maaliin, mutta Jyrki Ahon haaston jälkeen maali hylättiin. Hylkäysperuste jäi tosin epäselväksi myös Tuokkolalle.

– Käsittämätöntä, että tuollaisia lähdetään hylkäämään. Menee ihan farssiksi tämä systeemi, jos tuollaisia hylätään.

Kauaa ei mustaoranssien tarvinnut hylättyä maalia harmitella, kun Michael Keränen laukoi blokkauksesta takaisin tulleen kiekon takanurkkaan ohi Ässä-vahti Andreas Bernardin.

– Oli tärkeää, että saimme toisen maalin sitten heti perään. Vaikkei 5–3-ylivoimalla tehtykään, niin keskityimme pelaamiseen ja saimme palkinnon.

Ottelun toinen erä oli erittäin rikkonainen. Pelikatkoja tuli lähes minuutin välein ja erä kestikin kelloajassa neljäkymmentä minuuttia. Rikkonaisuuden takia kumpikaan joukkue ei pystynyt erässä parhaimpaansa ja maaleja ei erän aikana nähty.

Päätöserä alkoi vierailijoiden kannalta miellyttävästi, kun joukkue pääsi pyörittämään toisesta erästä jatkunutta ylivoimaa. Ässien maalille syntyikin melkoinen hässäkkä, mistä Malte Strömwall löysi kiekon ja nosti laatan reppuun. Aho yritti haastaa myös tämän maalin, mutta tällä kertaa haasto ei mennyt läpi.

Strömwall oli Porissa erittäin pirteällä pelipäällä ja luistin kulki liukkaaseen tahtiin. Tästä osoituksena oli myös illan neljäs maali, jossa ruotsalainen nousi kulmasta maalille ja ujutti kiekon taidokkaasti Bernardin mailan alta ja lopulta verkkoon.

Neljännen maalin jälkeen KooKoo siirtyi suojaamaan johtoa ja Järvenpään nollapeliä. Kertaalleen kiekko kävi jopa ylärimassa, mutta lopulta päätössummeri sinetöi Järvenpään kauden ensimmäisen nollapelin, vieläpä omaa kasvattiseuraansa vastaan.

– Tänään oli ehjä suoritus. Kolmanteen erään täytyy olla tyytyväinen. Malten maali erän alkuun oli pelin kulun kannalta iso maali, mutta sen jälkeen johtoasemapelaaminen oli meiltä hyvää. Rytmitimme kiekolla ja kun keskialueella oli tilaa pelata, niin pelasimme. Pääsimme sitä kautta pitkiin hyökkäyksiin. Kypsä ja kokonainen suoritus.

Seuraavat kotiottelut:

La 18.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
To 23.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
La 25.11. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!