Taas tuplapelit – ”Sukulaiset on aina kiva hiljentää”

KooKoo jatkaa pudotuspeliviivan takaa-ajoa viikonloppuna KalPa-tuplapeleillä.

Viime viikonloppuna Sportin kahdesti kaatanut KooKoo pelaa tänäkin viikonloppuna kaksi ottelua samaa joukkuetta vastaan. Tällä kertaa vastustaja on kuopiolainen KalPa, jonka oranssimustat kohtaa perjantaina Kuopiossa ja lauantaina Kouvolassa Lumon Areenalla.

– KalPa on hyvin liikkuva joukkue, joka tykkää pelata kiekon kanssa. He painostavat kovaa, mutta se sopii meille. Olemme valmiit vastaamaan huutoon, lupaa KooKoon hyökkääjä Ville Vainikainen.

– Tykkään tuplapeleistä. On kiva, että muodostuu pieniä taistelupareja, jotka jatkuvat yhden matsin sijaan kaksi peliä. Tunteet on mukana varmasti molemmilla joukkueilla.

Vainikainen on yksi KooKoon neljästä kuopiolaislähtöisestä pelaajasta.

– Kuopio on kiva paikka pelata. Sieltä on aina kiva hakea pisteet ja hiljentää kaverit sekä sukulaiset, joita on varmasti taas katsomossa mukavasti paikalla.

Vainikainen oli loukkaantumisen takia sivussa koko tammikuun. Energiahyökkääjä palasi kokoonpanoon viime viikonloppuna, jolloin KooKoo haki Vaasasta kaksi kolmen pisteen vierasvoittoa.

– Mahtavaa oli taas päästä takaisin töihin! Kropassa tuntui itse asiassa yllättävän hyvälle, vaikka oli kuitenkin kuuden viikon tauko peleistä.

– Jaksamisen puolesta meni hyvin, mutta pelaamiseemme on tullut pieniä tarkennuksia tänä aikana. Niiden suhteen jäi omaan tekemiseen vielä parannettavaa, mutta ne iskostuvat paremmin peli peliltä.

Vaasan-pelien jälkeen KooKoo pelasi tiistaina Lumon Areenalla HPK:ta vastaan. Samoista viimeisistä pudotuspelipaikoista mittelevien joukkueiden kohtaaminen ratkesi HPK:lle 59. minuutin osumalla lukemin 1–2.

– Asteikolla yhdestä kymmeneen ärsytys pelin jälkeen oli ainakin yksitoista. Raastoimme koko 60-minuuttisen ja joka jätkä antoi kaikkensa, mutta silti käteen ei jäänyt mitään.

KooKoo taistelu HPK-pelin lopun varsin vajaalla alakerralla, kun hyökkääjä Jan-Mikael Juutilainen joutui pelaamaan loukkaantumisten takia pakkina. Hoituisiko rooli tarvittaessa myös Vainikaiselta?

– Jos tarvetta on, niin ei ongelmaa, pakiksi vaan! Sinne mennään, minne käsky käy.

Lauantain ottelu on KooKoon jo perinteinen Mustaoranssi-ilmaisottelu. Kausikortit toimivat normaalisti ja ilmaistapahtuman mahdollistavat yritykset ovat saaneet istumapaikkalippuja, mutta kaikki loput pääsyliput jaetaan ennen ottelua sisäänkäynneillä. Ensimmäisille riittää myös istumapaikkoja!

– Onhan se sanomattakin selvää, että pelaajien on mukavampi pelata täysille katsomoille. Tällä kaudella ei ole tainnut mennä vielä 5000 katsojaa kertaakaan rikki, mutta toivottavasti lauantaina menee!

Seuraavat kotiottelut:

La 10.2. klo 17:00 KooKoo–KalPa – Mustaoranssi-ilmaisottelu!
La 17.2. klo 15:00 Perhepeli: KooKoo–Ilves – osta liput!