Taistelu jatkuu kotikaukalossa – ”Sytyttää jokaisen pelaajan!”

KooKoon taistelu kohti pudotuspelejä jatkuu kovalla kotimatsilla, kun vieraita tulee Helsingistä.

Kovat kotiottelut saavat jatkoa Lumon Areenalla, kun lauantaisen Kärpät-ottelun jatkoksi Helsingin IFK saapuu tiistaina KooKoon vastustajaksi.

Lauantain ottelu sarjakärki Oulun Kärppiä vastaan oli KooKoolta hieno taistelu, mutta se ei lopulta riittänyt voittoon. Kärpät pyyhkäisi kolmannen erän maaleilla ohi ja vei kolme pistettä lukemin 3–5.

– Pelasimme hyvin ja teimme joukkueena niitä asioita, mitä oli sovittu ennen peliä. Taistelimme pelin voitosta ihan loppuun asti, mutta sitten päästimme vähän helppoja maaleja kaverille, niin he menivät sitten ohi, KooKoo-hyökkääjä Miikka Pitkänen harmitteli.

KooKoo on viimeisissä kolmessa ottelussa ottanut toden teolla härkää sarvista. Penkin alle menneen länsirannikon kiertueen jälkeen voitot tulivat SaiPa- ja HPK-otteluista ja Kärppiä vastaan mustaoranssit piinasivat pitkään sarjakärkeä.

– Kävimme joukkueen kesken asioita läpi sen länsirannikon kiertueen jälkeen, että mitä meidän täytyy tuoda lisää peliin. Sitä kautta se sitten lisäsimme SaiPaa vastaan tiettyjä asioita ja vähän tietyllä tavalla yksinkertaistimme peliä ja saimme sitä selkeämmäksi, jotta kaikki tietää mitä tehdä.

– Siitä se on sitten jäänyt ja olemme tehneet hyvin hommia treeneissä ja saaneet siirrettyä sen myös peleihin.

Toista kauttaan Liigakaukaloissa viilettävä 21-vuotias Pitkänen on 45 pelaamassaan ottelussa takonut jo upeat tehot 11+16=27, joten nuorukainen on jo lähes tuplannut viime kauden pistesaaliinsa.

Joulukuu sekä tammikuun alku olivat hyökkääjälle vaikeita, mutta nyt Pitkänen kolmen ottelun pisteputkessa sekä kahden ottelun maaliputkessa.

– Siinä oli hiukan vaikeampi jakso, niin kuin oli koko joukkueellakin. Nyt on sitten joukkueen esitysten parantuessa saanut omaakin peliä parannettua ja maalejakin tullut. Se on tietysti hyvä asia, mutta kyllä pitää joukkueelle saada voittoja, koska sehän se tässä tärkeintä on.

– Pyrin koko ajan auttamaan joukkuetta parhaani mukaan, jotta saisimme niitä kolmen pisteen voittoja ja menisimme pudotuspeleihin.

HPK-pelissä tullut maaliputken ensimmäinen maali ei ollut taitavalle hyökkääjälle mikään ihan tavallisin kaappi. Pitkänen nimittäin tälläsi siniviivalta Arttu Pellin syötöstä lämärillä kiekon verkkoon.

– Se oli varmaan tämän kauden ensimmäinen lämäri ja heti upposi! Kannattaa vissiin alkaa enemmänkin käyttämään. Se oli itseasiassa lähes samanlainen, kun minun uran eka Liigamaali. Kauhea läissy siniviivalta maaliin!

Jos oli Kärpät-ottelu KooKoolle kova haaste, niin sitä on myös tiistaina pelattava IFK-matsi. Sarjassa viidentenä oleva IFK on kolmen ottelun voittoputkessa kaadettuaan viime viikon alussa ensin Ilveksen ja sen jälkeen viikonloppuna kahdesti Tapparan.

– IFK on sellainen joukkue, mikä sytyttää jokaisen pelaajan. Se on sellainen brändi, että on hieno lähteä heitä vastaan taistelemaan huomenna. Toivottavasti halli tulee myös täyteen. Jatketaan tuota, mihin olemme päässeet viime peleissä, niin haemme siitä voiton!