Pe 25.1. 18:30 VS.

Taistelua loppuun asti – lisäpiste silti Ouluun

Lumon Areenalla nähtiin lauantaina kauden tähän asti kuumatunteisin ottelu. Kovan taistelun jälkeen Kärpät vei ottelun nimiinsä jatkoajalla.

KooKoon ja Kärppien lauantaisesta kohtaamisesta ei tapahtumia puuttunut. Hylättyjä maaleja, nahistelua, tappelu ja seitsemän maalia olivat tarinan lähtökohdat. KooKoo taisteli loppuun asti ja venytti ottelun sarjakärkeä vastaan jatkoajalle, missä Kärpät oli kuitenkin parempi ja vei lisäpisteen lukemin 3–4 (0–1, 1–1, 2–1, 0–1).

– Meillä oli tänään mahdollisuus ottaa Kärppien päänahka ja olimme siinä tosi lähellä. Joukkue oli sitkeä ja antoi kaikkensa. Voitto oli pienestä kiinni. Harmittaa ne muutamat maalit, jotka annoimme vähän helpolla, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

KooKoon tehopelaajina ottelussa olivat kolme syöttöpinnaa napannut Jake Newton sekä tehot 1+1 kirjauttaneet Anrei Hakulinen ja Michael Keränen.

Kotijoukkue KooKoo avasi maalihanat ensimmäisenä. Ville Järvinen tälläsi hirmulaukauksella kiekon verkkoon. Kärpät kuitenkin haastoi tilanteen, kun Hakulinen teki liikkuvan maskin maalivahdin alueen ulkopuolella olleelle Veini Vehviläiselle. Maali hylättiin maalivahdin häirintänä.

Erän loppupuolella Jari Sailio katkaisi Emil Kristensenin avaussyötön ja pääsi puolittain läpiajoon. Sailio ei tilaisuutta hukannut, vaan iski Kärpät johtoon. Näistä lukemista lähdettiin myös erätauolle.

Toisen erän puolivälin tienoilla Kärpät lisäsi johtoaan. KooKoon pelatessa alivoimaa puolustajat kompuroivat maalin edustalla toisiinsa ja Nicklas Lasu nakkasi kiekon verkkoon.

KooKoo ei kuitenkaan luovuttanut, vaan painoi kovemmalla höyryllä Kärppien päälle. Se tuottikin tulosta, sillä joukkueen pelatessa ylivoimaa Keränen löysi upealla syötöllä Hakulisen, joka tinttasi kiekon tyhjään maaliin.

Epäselvyyksiltä ei tässäkään maalissa selvitty, sillä ensin päätuomari Mikko Kaukokari hylkäsi maalin maalivahdin häirintänä, mutta Tuokkolan haaston jälkeen maali hyväksyttiin.

– En sano niistä häirintähommista mitään. Otteluvalvojalle sanon kyllä, mutta en medialle, Tuokkola kommentoi tiukkasävyisesti.

Toisen erän viimeisillä sekunneilla kuumatunteinen kamppailu leimahti todellisesti liekkeihin. Miska Humaloja ja Siim Liivik tuijottivat toisiaan hetken aikaa, kunnes Humaloja tiputti hanskat, eikä Liivik tilanteesta perääntynyt. Molemmille ulosajo ja Humalojalle kakkonen tappelun aloittamisesta.

Erätaukosummerin pärähdettyä Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen tyrkkäsi KooKoo-pelaajan poikittaisella mailalla jään pintaan, joten mustaoranssit pääsivät aloittamaan kolmannen erän kahden miehen ylivoimalla.

Samassa tilanteessa läpi ottelun kuumana käynyt Kärppä-veskari Vehviläinen nappasi itselleen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen, kun hän yritti saada Juha Järvenpäätä tappeluun.

KooKoo aloitti siis kolmannen erän pelaamalla lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Erä saikin upean startin, kun Arttu Pelli tyrkkäsi maalin kulmalta kauden kolmannella maalillaan pelin tasoihin.

Kotijoukkue jatkoi ylivoimaa ja saikin uudestaan paikan lisämaaleille kahden miehen ylivoimalla, mutta johto-osumaa ei nähty. Kesken kotijoukkueen hyvän painostusjakson Kärpät kaatoi kylmää vettä kouvolalaisten niskaan, kun Jyri Junnila siirsi vierailijat jälleen johtoon.

KooKoo oli kuitenkin sitkeä ja saikin lopulta tästä palkinnon. Keränen tälläsi Hakulisen syötöstä yhden kauden upeimmista maaleista koko Liigassa, kun miehen lämäri upposi todella pienestä kulmasta etuylänurkkaan.

Ottelu eteni näin ollen jatkoajalle, jossa KooKoo pääsi yrittämään voittomaalia ylivoimalla. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja vähän sen jälkeen Ville Leskinen karkasi yksin läpi ja laittoi pelin pakettiin. Leskisen maalin myötä lisäpiste matkasi Kärppien mukana Ouluun.

– Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen tasonnostoon torstain KalPa-pelistä ja siihen, miten me tänään haastoimme Kärppiä. Ei kurotella kuuta taivaalta, sillä meidän on opittava, että pystymme pelaamaan paremmin, mutta on osattava antaa krediittiä silloin kun teemme asiat hyvin.

Seuraavat kotiottelut:

Pe 1.12. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
Ti 5.12. klo 18:30 Suomi100–juhlaottelu KooKoo–SaiPa – osta liput!
Pe 8.12. klo 18:30 KooKoo–Pelicans – osta liput!