Taisteluvoitolla karvaat kaksi pinnaa

Kolmen pisteen voitto valui lauantaina KooKoon käsistä varsinaisen peliajan loppuhetkillä, mutta joukkue kampesi itselleen kaksi sarjapistettä. Pelicans kaatui 2–1.

KooKoo pelasi lauantaina Lumon Areenalla jo kauden 19. varsinaisen peliajan tasapelinsä. Kotijoukkue oli kiinni täydessä potissa loppu hetkille saakka, mutta Pelicans tasoitti pelin viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia.

Voittolaukauskisassa KooKoon sankareiksi kohosivat yrityksissään onnistuneet Juha-Pekka Haataja ja Ryan O’Connor sekä maalilla loistanut Juha Järvenpää. KooKoo voitti lahtelaiset haastajansa loppulukemin 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 0–0).

- Päällimmäisenä mielessä on voiton arvo. Olemme pelanneet jo pitkän aikaa hyvin, mutta voittolaukaus- ja jatkoaikajutuissa on jäänyt usein vain luu käteen, KooKoo-päävalmentaja Petri Mattila summasi.

- Nyt saimme tosi arvokkaat kaksi pistettä matkaan ja taistelu kymmenennestä sijasta jatkuu!

KooKoo aloitti viikon raskaalla neljän päivän vieraskiertueella, jolta joukkue palasi vasta perjantaiaamuyöllä. Energiatasoissa oli vielä lauantainakin toivomisen varaa.

- Tämä oli väsyneen sielun ja väsyneen ruumiin taisteluvoitto. Olimme perjantaina viideltä aamuyöstä takaisin Kouvolassa. Kieltämättä tänään pelin lopussa alkoi ehkä hieman pasta pohkeista loppua, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.

KooKoon ero pudotuspeliviivaan kutistui voiton myötä yhdellä pinnalla. Joukkue jatkaa sarjassa 12. sijalla ja ajaa takaa sekä Porin Ässiä että Vaasan Sportia.

Veskarishow

Kauden kuudennessa VT12:n paikallistaitossa ei maaleilla mässäilty. Tilanteita kyllä riitti molemmissa päädyissä, mutta KooKoon Juha Järvenpää torjui 27 kertaa ja Pelicansin Janne Juvonen venyi 26 torjuntaan.

KooKoo sai maalihanat auki ylivoiman turvin toisessa erässä, kun Juha-Pekka Haataja täläsi sydämensä kyllyydestä kiekon häkkiin. Syöttöpisteet menivät kapellimestari Jarkko Maliselle ja Josh Greenin tontilla ylivoimassa pelanneelle Tuomas Huhtaselle. Green putosi pois KooKoon kokoonpanosta alkulämmittelyn jälkeen.

Vierasjoukkue nousi kuin nousikin tasoihin päätöserässä – karvaalla tavalla vain 20 sekuntia ennen päätössummeria.

Voittolaukauskisassa Juha-Pekka Haataja ja Ryan O’Connor onnistuivat KooKoolle. Maalilla Järvenpää torjui kolmesta lahtelaisyrityksestä kaksi varmistaen lisäpisteen isännille.

- Emme olleet tänään parempi joukkue, kun katsotaan 65 minuuttia, mutta maalit ratkaisevat ja vain voitto merkitsee. Järvenpään hienot torjunnat pitivät lopussa joukkuetta pystyssä, Mattila kehui.

Pelicans voitti joukkueiden kauden neljästä ensimmäisestä kohtaamisesta kaikki, mutta KooKoo käänsi kelkan kahdessa viimeisessä.

- Olimme Pelicansia vastaan ensimmäisissä peleissä aika sukassa. Meidän pelaaminen ei sopinut lainkaan siihen, miten he pelaavat. Sitouduimme tekemään muutoksia ja kolmessa viimeisessä pelissä jälki on ollut hyvää. Neljännen vielä hävisimme loistopelin jälkeen 2–1, mutta sen jälkeen voitimme 5–1 ja nyt 2–1, Mattila kertasi.

- Joukkue on kasvanut tässä ottelusarjassa; kyennyt reagoimaan vastustajaan ja tekemään muutoksia. Valmentajana tietysti lämmittää mieltä, kun näkee, että asiat menevät eteenpäin.

RUNKOSARJAN JÄLJELLÄ OLEVAT KOTIOTTELUT:
Ke 24.2. klo 18:30 KooKoo–JYP –
osta liput!
Ti 1.3. klo 18:30 KooKoo–Lukko –
osta liput!
To 3.3. klo 18:30 KooKoo–Ässät –
osta liput!