Pe 25.1. 18:30 VS.

Talvikausi alkoi pisteellä

Liiga palasi maajoukkuetauolta keskiviikkona. KooKoo avasi uuden jakson yhdellä sarjapisteellä.

KooKoon ja Mikkelin Jukurien historian ensimmäinen kohtaaminen pääsarjatasolla kääntyi lopulta mikkeliläisille. Varsinainen peliaika pelattiin Lumon Areenalla tasan, mutta vierasjoukkue vei voiton rankkarikisassa.

Lopputulos kirjattiin muotoon 2–3 VL (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 0–1). Jukurien paluuta Lumon Areenalle oli seuraamassa lähes 3600 katsojaa.

- Harmittava tappio. Meillä oli paikat ratkaista peli johtoasemaan pääsemisen jälkeen, mutta emme niitä käyttäneet, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila muotoili.

Liiga palasi keskiviikon kierroksen myötä yli viikon mittaiselta maajoukkuetauolta. Tauon katsotaan katkaisevan syyskauden ja samalla starttaavan talvikauden. Runkosarjaa on jäljellä vielä yksi kaksi kolmasosaa.

KooKoolla – kuten Jukureilla – oli saumat ratkaista peliä jo varsinaisella peliajalla. Isäntien paras draivi sattui 2–1-johtomaalin jälkeen, mutta paikoista huolimatta lisäosumia ei tullut. Jukurit sen sijaan rokotti tehokkaasti KooKoo-alakerran uinahduksesta.

- Meille tyypillinen nukahdus puolustuspäähän tultaessa. Täytöt menivät ohi, kiekko vei miehiä liikaa ja peli olikin tasan.

Jukurit vastasi illan avausmaalista, mutta KooKoo tuli Anrei Hakulisen ohjauksella ja Terry Broadhurstin ylivoimamaalilla rinnalle ja ohi. Syöttöpisteitä keräsivät Mikko Lehtonen, Juha-Pekka Haataja, Robin Jacobsson sekä Jarkko Immonen.

- Maalin eteen tarvitsemme lisää trafiikkia. Kahden erän jälkeen meillä oli 18 laukausta siniviivalta, mutta vain neljä niistä oli mennyt maalia kohti ja sinne saakka.

- Kiekot pitää saada maalille helpommin, nöyremmin ja yksinkertaisemmin. Siten saamme hyökkäyspelistä enemmän irti, kuin että vain pyörimme kulmissa ja pidämme kiekkoa ulkoalueilla.

Varsinaisen peliajan päätyttyä tasan ratkaisua haettiin jatkoajalta ja aina rankkareilta saakka. Jukurit pääsi jatkoajalla kokeilemaan ylivoimaakin, mutta kotijoukkueen alivoima oli erinomaista.

Rangaistuslaukauskisassa maalinteossa onnistui kaksi sinikeltaista, mutta ei yhtään oranssimustaa, joten lisäpiste matkasi Mikkeliin.

- Ensin hyökkäyspäässä tolppa ja heti perään kahden minuutin istunto. Alivoimantappo oli hyvä, mutta on selvää, että jos kaksi minuuttia menee jatkoajasta ohi, niin vaikeaa on. Jatkoajan kolmella kolmea vastaan on muuten ollut meiltä hyvää. Rankkareilla on aina pienestä kiinni, viimeksi voitettiin ja nyt hävittiin.

 

Seuraavat kotiottelut:
La 12.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
Ti 15.11. klo 18:30 KooKoo–Ässät – osta liput!
To 24.11. klo 18:30 KooKoo–TPS – osta liput!