Tappara-piste paketoi neljän pinnan viikon

KooKoon hyvä viikko jatkoi lauantaina Lumon Areenalla, vaikkakin vierailija Tappara vei lopulta pidemmän korren voittomaalilaukauskisassa.

Tappara vieraili KooKoon uudella Liiga-ajalla kuudennen kerran ja jo viidennen kerran ottelu eteni jatkoajalle asti. KooKoon antamat alivoimamaalit olivat koitua kohtaloksi, mutta niin vain kotijoukkue kampesi ottelun tasoihin ja itselleen yhden sarjapisteen.

Vierailija Tappara kuitenkin vei ottelun nimiinsä niukasti voittomaalikilpailussa lukemin 3–4 (1–0, 0–2, 2–1, 0–0, 0–1).

– Pelasimme jälleen nousujohteisen pelin. Voisi käyttää sellaisia termejä, että olemme palanneet näihin hommiin kiinni. Torstaina voitimme sarjakakkosen ja tänään haastoimme sarjakolmosen, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

– Meidän pitää olla tyytyväisiä tuohon ilmeeseen, jolla haastoimme Tapparan ja painoimme menemään.

KooKoo oli ottelun muutaman ensimmäisen minuutin omassa päässä vaikeuksissa, mutta kuin varkain tanskalaishyökkääjä Patrick Bjorkstrand karkasi läpiajoon. Tappara-pelaajan koukkimisen myötä tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus.

Bjorkstrand ei rangaistuslaukauksesta erehtynyt, vaan laittoi ranteet lukkoon ja läväytti kiekon aivan yläputken alle. Maalin jälkeen kotijoukkue sai myös lisäenergiaa ja peli lähti paremmin rullaamaan.

Ottelun toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta karmaisevasti, kun heti ensimmäisellä minuutilla Tapparan Juhani Jasu pääsi ylivoimalla ohjaamaan aivan maalin edestä kiekon verkkoon. Tappara-pelaaja pääsi myös hetkeä myöhemmin yksin läpi, mutta Samu Perhonen torjui maalilla vakuuttavasti.

Erän lopussa tapahtumia riitti yllin kyllin. KooKoo pääsi ensin ylivoimalle, mutta Otto Rauhala karkasi alivoimalla läpi ja siirsi vieraat johtoon. Erän viimeisellä minuutilla Tapparan Jan-Mikael Järvinen keitti yli ja mies keihästi Jyri Niemeä jalkovälistä ja lensi ulos.

– Itse en tilannetta nähnyt, mutta Tapparan vaihtoaition reaktion nähneenä, niin kai se keihästys oli, koska he eivät reagoineet tuomioon mitenkään.

Järvisen iso rangaistus jatkui kolmanteen erään ja erän toisella minuutilla KooKoo pääsi tasoittamaan. Kapteeni Toni Kähkönen ampui kiekon maaliin Michael Keräsen ja Emil Kristensenin esityöstä.

Hetkeä myöhemmin Tappara kaatoi lisää kylmää vettä kouvolalaisten niskaan. Vuorostaan Tapparan kapteeni Jukka Peltola karkasi alivoimalla läpi ja illan toinen alivoimamaali näki päivänvalon.

– Toki sitten se, mihin ei voi olla tyytyväinen, niin annoimmehan me tänään todella halvat maalit kaverille. Näitä sattuu, mutta ne pitää karsia pois.

KooKoo hallitsi kolmannen erän jälkimmäistä kymppiä ja heti sen alkuun rävähtikin ottelun tasoitusmaali. Bjorkstrand löysi kiekon maalinedusruuhkasta ja nosti kiekon toistamiseen maalin kattoon.

Oranssimustat pääsivät erän lopussa ylivoimalle ja siitä ei paikkoja puuttunut. KooKoo pääsi pyörittämään lähes koko ylivoiman Tapparan alueella, mutta tolppaa lähemmäs kiekko ei mennyt.

Yhtä KooKoon maalitilannetta tarkistettiin myös videolta kiekon käytyä jo maaliviivalla, mutta sen lähemmäs voittomaalia ei erän aikana päästy. Niinpä edessä oli jatkoaika. Maalittoman jatkoajan jälkeen pelin ratkaisu haettiin voittomaalilaukauskisasta.

Ainoa maali tuli Tapparan Sebastian Revon lavasta ja näin ollen Tappara vei jaossa olleen lisäpisteen maalein 3–4.

– Olen tyytyväinen tähän iltaan ja siihen mitä me tuolla jäällä teimme. Muistetaan kuitenkin, ketä vastaan pelasimme ja minkälainen nippu kaverilla on, mutta silti mehän hallitsimme kolmatta erää. Me haimme maalia ja Tappara puolusti, mikä on iso juttu!

Seuraavat kotiottelut:

La 20.1. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!
La 27.1. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Ti 30.1. klo 18:30 KooKoo–HIFK – osta liput!