Tappara terästä Lumon Areenalla

Sarjakärki Tappara oli perjantaina tyly vieras Lumon Areenalla, kun se haki Kouvolasta puhtaan 0–5-vierasvoiton.

KooKoo jäi viikonlopun ensimmäisessä testissä aseettomaksi. Sarjan keulilla keikkuva Tappara oli Lumon Areenalla tehokas ja juhli lopussa kolmea pistettä lukemin 0–5 (0–1, 0–2, 0–2).

- Emme pelanneet kokonaisuutena huonoa peliä, mutta ratkaisevilla hetkillä kaveri iski tehokkaasti ja käytti maalipaikat isolla prosentilla hyödyksi, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

- Jos haluamme voittaa tuollaisen joukkueen kuin Tappara, niin meidän kaikkien pelaajien on oltava pelissä kiinni ja toteutettava haluamaamme suunnitelmaa. Tänään emme siinä täysin onnistuneet ja silloin tulos on tuollainen.

KooKoon viime pelien vahva ote ei kantanut enää perjantaina Tapparaa vastaan.

- Kun ajatellaan viimeaikaista trendiä, KalPa-pelejä ja tiistain Pelicans-peliä, niin tämä peli tietysti harmittaa. Puhuimme aamulla, että meidän on oltava tänään vielä parempia kuin tiistaina Pelicansia vastaan jos haluamme pisteitä. Emme olleet.

Kotijoukkueen viimeistely oli viime pelien tapaan haastavaa. Tappara sen sijaan käytti tilaisuutensa tehokkaasti ja siirtyi ensimmäiselle erätauolle Sebastian Revon maalilla 1–0-johdossa.

- Maalit ohjaavat pelin kulkua aika perkeleesti. Ensimmäisen erän lopussa oli muutama aika mellevä paikka ja niistä kun olisi pantu kiekko pussiin, niin… mutta emme me siihen voi enää vaikuttaa.

Toisessa erässä Tappara osui kahdesti uudelleen ja päätöserässä samoin. Osa Tapparan maaleista tuli KooKoon oman pään lapsuksista.

- En tykkää puhua virheistä, koska ne kuuluvat tähän peliin. Puolustusreagointimme ei ollut riittävää. Tila olisi pitänyt pystyä ottamaan nopeammin pois, mutta siihen emme nyt pystyneet.

KooKoo jäi lopulta lähes 3700 katsojan edessä maaleitta.

- Teimme parhaamme päästäksemme maalipaikoille ja halusimme päästä sinne, mutta Tappara puolusti todella kurinalaisesti. He puolustivat tiiviisti eivätkä päästäneet meitä sinne, eikä meidän isku riittänyt puolustusta murtamaan.

Kotijoukkueen maalivahti Niko Hovinen torjui ottelussa 21 kertaa ja Tapparan veskari Teemu Lassila ehti 24 kertaa kiekon tielle.

KooKoo pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan.

Seuraavat kotiottelut:

Ke 8.2. KooKoo–TPS – osta liput!
Ti 14.2. KooKoo–Sport – osta liput!
To 16.2. KooKoo–Kärpät – osta liput!