Tappara tyly isäntä Hakametsässä

Vierasmaalit loistivat poissaolollaan, kun Tappara nappasi kotikentällään täydet kolme pistettä.

KooKoo tuli keskiviikon matsiin pirteästi, mutta ilonaiheet jäivät lopulta vähiin. Kotijoukkue Tappara oli puolestaan maalipaikoissa tehokas. Oranssipaidat jäivät lopulta nollille, kun Tappara otti voiton lukemin 3–0 (1–0, 2–0, 0–0).

– Rehellisesti sanottuna hampaaton kuvahan tästä jäi, KooKoon valmentaja Simo Mälkiä tunnusti.

KooKoo avasi ottelun erittäin ärhäkkäästi ja vain muutama sekunti avauskiekon pudottamisesta Malte Strömwall pääsi laukomaan terävästi, mutta Dominik Hrachovina selvitti tilanteen.

Oranssipaitojen rynnistys kesti pari ensimmäistä minuuttia, kunnes Miro Keskitalon estämiskakkosen myötä Tappara pääsi ylivoimalle. KooKoo kesti alivoimalla aivan viimeisille sekunneille asti, mutta Tappara pääsi lyömään avausmaalin tuomarista kimmonneesta kiekosta. Videotarkistuksen jälkeen hyväksytty maali merkittiin Niko Ojamäelle.

KooKoo oli avauserässä vahvempi joukkue ja se sai luotua ajoittain pitkiäkin hyökkäyksiä Tappara-päätyyn. Sinioranssipaitainen kotijoukkue pääsi kuitenkin samalla vaarallisiin vastahyökkäyksiin, jotka Juha Järvenpää kuitenkin selvitti.

– Itse asiassahan me tulimme pelin alkuun hyvin. Saimme useamman hyvän maalipaikan, mutta emme tehneet niistä. Sitten tuli joku ihan ihmeellinen pomppu tuomarin jalasta ja siitä ihan ihmeellinen maali Tapparalle.

– Tappara pystyi maalin jälkeen nostamaan omaa tasoaan ja meidän tekemisemme loppui. Siitä eteenpäin erän loppu ja toinen erä oli aikamoista… Emme saaneet omassa hyökkäyspelaamisessa oikein mitään aikaiseksi.

Toinen erä oli KooKoolta selvästi vaikeampi. Avausminuuteilla se pääsi pyörittämään ylivoimaa, mutta hyvistä paikoista huolimatta kiekko ei maaliin uponnut.

Erän puolivälin tienoilla Tappara oli maalipaikoissa tyly. Ensin iski Jere Karjalainen, joka sai kiekon kuin tarjottimella ja peluri pääsi lyömään kiekon tyhjään maaliin. Vähän tästä ja kiekko oli jälleen maalissa, kun Ojamäki pääsi lyömään Otto Rauhalan läpiajon jälkeen karat sisään.

KooKoolla oli vaikeuksia saada organisoituja hyökkäyksiä, joten hyvät maalipaikat loistivat poissaolollaan. Toisen erän valopilkku oli 17-vuotiaan KooKoo-kasvatin Peetro Seppälän ensimmäiset Liiga-vaihdot.

– Jos matsista halutaan jotain positiivista hakea, niin ”Peepo” Seppälän debyytti. Hän hyppäsi puolivälissä kehiin ja pelasi ihan miehekkäästi.

Ottelun kolmas erä ei ihmeitä tarjonnut. KooKoo otti erän aikana peräti kolme korkeasta mailasta johtuvaa rangaistusta ja näiden myötä myös kiri hankaloitui huomattavasti.

Kiri ei missään vaiheessa ottanut tuulta purjeisiinsa, eikä oranssipaidat saaneet paikkoja avausmaalin värkkäämiseen. Tappara pääsi tylsyttämään KooKoon vähäiset hyökkäykset, eikä paikkaa maalivahdin pois ottamiseen siunaantunut.

Ilon hetket olivat KooKoolla vähissä ja Tappara oli tyly isäntä. Lopputulos kirjattiin lopulta suvereenisti Tapparalle 3–0. KooKoolla pelaa seuraavan kerran vasta ensi tiistaina, jolloin mustaoransseilla on paikka palata voittojen tielle Rauman Lukon kustannuksella.

Seuraavat kotiottelut:

Ti 19.12. klo 18:30 KooKoo–Lukko – osta liput!
To 28.12. klo 18:30 Perhepeli: KooKoo–TPS – osta liput! 
Ke 3.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!