Pe 25.1. 18:30 VS.

Tappioputki poikki Greenin johdolla

KooKoo katkaisi neljän ottelun tappioputkensa lauantaina Hämeenlinnassa. Kotijoukkue HPK kaatui jatkoajalla maalein 3–4.

KooKoo esiintyi jo perjantaina kotijäällä KalPaa vastaan pirteämmin kuin aikoihin, ja sama trendi jatkui lauantaina Hämeenlinnassa. Vahva esitys toi ansaitun voiton, kun Josh  Green ratkaisi pelin jatkoajalla loppulukemiin 3–4 (1–1, 2–1, 0–1, 0–1).

- Jatkoimme siitä, mihin eilen jäimme. Painoimme kovasti hommia alusta loppuun saakka, KooKoon pääluotsi Petri Mattila kehui.
 

- Joukkueella oli todella työhaalarit päällä, mikä on tietysti ammattilaisurheilussa vähimmäisvaatimus. Meidän haalarit olivat olleet hetken kateissa, mutta eilen niitä jo etsimme ja tänään löysimme.

Illan suurin KooKoo-sankari oli kultakypärä Josh Green, joka viimeisteli sekä joukkueen 3–3-tasoituksen että 4–3-voittomaalin. Kanadalaissentteri viimeisteli viikonlopun kahdessa ottelussa komeat yhteistehot 3+1.

Voitto katkaisi oranssimustien neljään otteluun venähtäneen tappioputken. KooKoo säilytti kahden pisteen voiton myötä asemansa sarjataulukon kymmenennellä sijalla. Voitto oli sarjatilanteen kannalta tärkeä, sillä myös KooKoon lähimmät uhkaajat ylä- ja alapuolelta Pelicans ja Ässät voittivat omat pelinsä kahden pinnan arvoisesti.

Varsinaisen peliajan tasatulos oli KooKoolle viikonlopun toinen ja jo kauden viidestoista. Joukkue poistui jatkoajalta tai voittolaukauskisasta voittajana seitsemännen kerran.

Onnistunut takaa-ajo

KooKoo urakoi perjantaina Kouvolassa täydet 65 minuuttia ja HPK huilasi, mutta silti kouvolalaisten jalat potkivat pelin alussa energisemmin. KooKoo oli pelin päällä koko avauserän, mutta erätauolle lähdettiin 1–1-tasatilanteessa.

Oranssimustien oma kasvatti Mikko Virtanen tälläsi uransa ensimmäisellä Liiga-maalilla 1–0-johtoon, mutta vahvakaan paine ei tuottanut lisäosumia. HPK tasoitti erän viimeisellä minuutilla pelin ylivoimalla.

- Ensimmäinen erä oli meiltä tosi vahva. Meillä oli kuusi huipputonttia viidellä viittä vastaan pistää kiekko maaliin, KooKoo-luotsi Mattila summasi tyytyväisenä.

KooKoo avasi toisen erän maalihanat, mutta muutoin erä oli vuorostaan kotijoukkueen. Vieraiden 2–1-johtomaali syntyi HPK-pakin omasta lavasta, mutta merkittiin Ryan O’Connorin nimiin. HPK tuli vielä ennen toista erätaukoa tasoihin ja ylivoimalla ohi.

- Kerho nosti toiseen erään selvästi vauhtia, ja me taas jäimme ensimmäisen erän hyvänolon tunteeseen kiinni. Menetimme sitä kautta kiekon HPK:lle ja jouduimme puolustamaan paljon, mutta selvisimme erätauolle vain yhden maalin tappiolla, Mattila kertasi.

Päätöserässä tahtipuikkoon tarttui taas vierasjoukkue varakapteeni Josh Greenin johdolla. Vimmattu takaa-ajo tuotti tulosta viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun Green ohjasi ylivoimalla syntymäpäiväsankari Mikko Lehtosen viivapommin sisään. Toinen syöttöpiste meni Ryan O’Connorille.

Jatkoajan voittomaali oli niinikään Josh Greenin käsialaa.

- Kolmoserä oli hyvä takaa-ajoerä. Alusta lähtien tulimme vahvasti ja pelasimme hyviä vaihtoja toisensa perään. Uskoimme omaan pelaamiseen. Ylivoimalla saimme ansaitun tasoituksen ja jatkoajalla ensimmäisestä paikasta Green pisti ranteet lukkoon!

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Pe 22.1. klo 18:30 KooKoo–Pelicans – osta liput!
Ti 26.1. klo 18:30 KooKoo–HIFK – osta liput!