Tappioputki poikki Sportin kustannuksella!

KooKoo palasi perjantaina voittokantaan viiden peräkkäisen tappion jälkeen. Arkkivihollinen Vaasan Sport joutui poistumaan Kymenlaaksosta tyhjin käsin.

Kouvolassa saatiin perjantaina nauttia yhden kauden tauon jälkeen KooKoon ja Sportin välisestä ”Mestis-klassikosta” – tällä kertaa Liiga-tasolla. Tunne joukkueiden väliltä ei ollut hävinnyt välikauden aikana, vaan Lumon Areenalla nähtiin kiekkoviihdettä parhaasta päästä.

KooKoo sukelsi Sport-matsiin viiden peräkkäisen tappion kurittamana, mutta perjantaina joukkue esiintyi edukseen ja pokkasi kaikki kolme sarjapistettä. Lopputulos kirjattiin isännille maalein 4-3 (2-1, 1-2, 1-0).

- Olen tietysti tosi iloinen pelaajien puolesta! He ovat koko ajan tehneet hyvin töitä ja ahertaneet. Tänään saimme siitä palkinnon ja pelasimme mielestäni hyvän pelin, arvioi KooKoon päävalmentaja Petri Mattila.

Maalinteko on ollut nousijajoukkueelle hankalaa, mutta Sportia vastaan nimensä maalintekijätilastoihin sai neljä eri KooKoo-peluria. Yksi heistä oli kauden ja samalla uransa toisen Liiga-maalin pitkän pyörityksen päätteeksi sivaltanut puolustaja Marlo Koponen.

- Yksi pelaaja nousee tänään joukkueesta silmille, Marlo Koponen. Marlo söi kiekkoja alivoimalla uhrautuvasti, antoi mojovia kontakteja, eikä ottanut fyysisesti taka-askelia, oli joukkueen taistelun ruumiillistuma, pääluotsi Mattila kehui.

- Siihen päälle elämänsä ensimmäinen valelaukaus, laukaus ja kauden toinen maali, eli yhtä mones kuin teki koko viime kaudella. Mies on löytänyt huikean paikan ja on erinomaisessa vireessä.

KooKoo nousi sarjataulukossa Sportin, Ässien ja HPK:n ohi sijalle 11.

Maliselta viileä ratkaisu

KooKoon edellisessä kotiottelussa Ilvestä vastaan avausmaalia jouduttiin odottamaan aivan kalkkiviivoille saakka. Sport-matsissa ensimmäinen täysosuma syntyi jo kahdeksannella peliminuutilla, kun puolustaja Mikko Lehtonen tinttasi kiekon reppuun Tomi Peltosen ja Mikael Kurjen syötöistä.

Sport tasoitti alle kahta minuuttia myöhemmin, mutta KooKoo paineli erän lopulla kahden miehen ylivoimalla uudelleen johtoon.

Ykkösylivoima jauhoi pitkään ja osui viimein; Josh Green viimeisteli Arttu Pellin unelmapassista takatolpalta. Toinen syöttöpiste meni Juha-Pekka Haatajalle, jolle tehopiste oli Liiga-uran numero 400.

Toisessa erässä Sport tuli alle viidessä minuutissa tasaviisikoin tasoihin ja ylivoimalla jo 2–3-johtoon. Marlo Koposen tasoitusosuma tasasi puntit varsinaisen peliajan puolivälissä. Koposen maalin syöttivät Petri Lammassaari ja Tuomas Huhtanen.

- Ensimmäinen erä oli hyvä, mutta toisen alussa otimme vähän jalkaa kaasulta. Siitä ei tietenkään hyvää seuraa, olemme oppineet sen kantapään kautta. Meinasimme jälleen maksaa kovat oppirahat, mutta toisen erän loppu oli huikeaa peliä, Mattila kiitteli.

- Siinä oli pitkä päätypyöritys. Ei muuta kuin kiekkoa oikealle miehelle, niin tällaista tapahtuu, KooKoo-sentteri Jarkko Malinen myhäili Ratabaarin viikonloppusaunassa pelin jälkeen Koposen maalista.

Päätöserässä peli olisi voinut kääntyä kummalle vaan – ja se kääntyi KooKoolle. Sentteri Jarkko Malinen viimeisteli rystyllä ajassa 57:53 Tomi Peltosen ja Ryan O’Connorin esityöstä. Maali oli Maliselle kauden kolmas.

- Malisen ratkaisu oli upea. On hienoa, että joukkue onnistui ja sai palkinnon siitä, että on jaksanut ahertaa ja uskoa omaan tekemiseen.

KooKoo jatkaa urakointia lauantaina Tampereella, missä se kohtaa neljän KooKoo-kannattajabussillisen siivittämänä Ilveksen.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Ke 11.11. klo 18:30 KooKoo–JYP – osta liput!
La 14.11. klo 17:00 KooKoo – Lukko – osta liput!