Tappiosta huolimatta hieno päivä

Imatran Bauer-turnaus päättyi KooKoon osalta jatkoaikatappioon. SaiPa oli kauden ensimmäisessä #KaakonDerby:ssä vahvempi maalein 4–3.

KooKoo pelasi lauantaina Imatralla kaksi hyvää erää, mutta taipui lopulta jatkoajalla SaiPalle maalein 3–4 (0–2, 1–0, 2–1, 0–1). Ottelu oli harjoituspeliksi vauhdikas ja tapahtumarikas, minkä vuoksi KooKoo-leirissä ei tappiotuloksesta huolimatta painettu leukaa rintaan.

- Tulos oli tänään mikä oli, mutta saimme tänään paljon erilaisia kokemuksia ja uutta oppia. Kaikkinensa meille tosi hyvä harjoituspeli ja hieno päivä, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila ynnäsi.

- Pelissä oli paljon tilanteita ja fyysistä vääntöä. Olen tosi tyytyväinen siihen, miten joukkue reagoi. Ei jääty yhtään katselemaan vastustajan tökkimistä, vaan annettiin takaisin ja puolustettiin toisia.

Lauantain heikot hetket sattuivat ottelun avauserään, jossa KooKoo oli täysin SaiPa-jyrän alla. Keltapaidat iskivät erässä kaksi maalia – ja enemmänkin oli tarjolla, mutta KooKoon maalilla debytoinut Samu Perhonen torjui muun muassa rangaistuslaukauksen.

- On hyvä, että ensimmäisen erän kupla tuli heti avausviikonloppuna. Haluan uskoa, että joukkue oli vain eilisestä isosta päivästä kylläinen. Latasimme siihen paljon paukkuja, että saamme kauden hyvin käyntiin. Siitä iski luulotauti, että tämä olisi helppoa.

- Yleensä vaan menee erätauolle, että asioihin pääsee kunnolla käsiksi. Kävimme keskustelun siitä, missä olemme ja mihin haluamme. Joukkue teki valtavan U-käännöksen ja pelasi loistavat toisen ja kolmannen erän.

KooKoo heräsi erätauolla mukaan ja kavensi toisessa erässä Oscar Eklundin maalilla pelin yhteen–kahteen. Toisen erän lopulla sattui ja tapahtui; SaiPan Tero Koskiranta ajoi ulosajon arvoisesti KooKoo-maalille ja Samu Perhonen loukkaantui. Kolmanteen erään KooKoon maalille luistelikin Juha Järvenpää.

Päätöserässä Kai Kantola toi KooKoon 2–2-tasoihin ja SaiPan johtomaalin jälkeen Terry Broadhurst 3–3-tasatilanteeseen. Maali oli Broadhurstille KooKoo-uran ensimmäinen.

- Oli hienoa nähdä, että joukkue pystyi tekemään muutoksen ja tulla kaksi kertaa takaa rinnalle. Sen takia näitä pelejä pelataan, että asioita opitaan ja että meille syntyy yhteinen arvomaailma.

Jatkoajalla SaiPa iski vastahyökkäyksestä 3–4-voittomaalin.

- Jatkoajasta jäi hieman hapan maku. Hyökkäyspään kulmauksessa meidän mies laitettiin kaksi kertaa turvalleen ennen maalia, mutta ei auta kuin kerätä kamansa, nousta ylös ja lähteä eteenpäin. Pelaajat tekivätkin hienosti juuri näin.

KooKoon harjoituspelikausi jatkuu keskiviikkona Kouvolassa kello 18:30. Lumon Areenalla vierailee tuolloin Rauman Lukko.