Tehottomuus kostautui – HPK parempi Lumon Areenalla

KooKoo ei käyttänyt tilaisuuksiaan perjantain kotiottelussa HPK:ta vastaan. Vierasjoukkue voitti harjoitusottelun 1–2.

Lumon Areena ei saanut ensimmäistä kotivoittoaan vielä perjantaina, kun KooKoo taipui kotijäällä niukasti HPK:lle. Kesän toisen kotipelin loppulukemat olivat vieraille 1–2 (0–0, 0–2, 1–0).

- Harjoituspeleissä on yleensä hyviä ja huonoja hetkiä, niin tänäänkin. Meidän pelaamisen laadussa on vielä aika paljon yksilötasolla kehitettävää ja ymmärrettävää, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila summasi.

- Se, että pelaamme ”ihan OK” ei vaan riitä, vaan meidän pitää pelata erinomaisesti, kun meillä on edellytykset pelata erinomaisesti. Jotta voimme pelata joukkueena erinomaisesti, niin jokaisen pelaajan on pystyttävä parantamaan tasoaan.

Maalittoman avauserän jälkeen HPK karkasi toisessa erässä. Ensin joukkue rokotti ylivoimalla ja vain hetkeä myöhemmin alivoimalla. Kerhon ensimmäinen maali oli vasta KooKoon kesäkauden ensimmäinen alivoimalla tullut takaisku.

- Peli oli samanlainen kuin edellinen Lukko-peli. Oli myös hyvää, mutta heikoista hetkistä hävisimme pelin. Alivoimalla olimme liian passiivisia, emmekä pelanneet kuten haluamme pelata. Toisessa maalissa sörsimme itse kiekon ylivoimalla vastustajalle, siitä peli 2-0 ja se riitti tänään vastustajalle voittoon.

Kotijoukkueen avausmaali – ja tällä kertaa ainoa osuma – näki päivänvalon vasta päätösminuutilla, kun Kai Kantolan taistelukiekko pomppi sisään.

Paikkoja oli aiemminkin, mutta HPK-veskari Emil Larmi torjui ottelussa 28 kertaa.

- Kahdessa erässä meillä oli paljon maalipaikkoja, mutta niistä pitää vain kylmästi tehdä. Se on kiva, että pystymme luomaan paikkoja, mutta ilo jää lyhyeksi, jos paikat eivät näy tulostaululla.

- Ei riitä, että yksi tai kaksi ketjua pelaa hyvin. Laadun pitää koko rintamalla nousta sille tasolle, millä se on jo harjoituksissa parhaimmillaan ollut. Sitä kautta olemme taas lähellä voittamista.

KooKoo on pelannut kesän aikana neljä harjoitusottelua, joista plakkarissa on yksi voitto, kaksi maalin tappiota ja yksi kahden maalin tappio.

- Niukkoja tappioita ei tietenkään ole kiva niellä. Tästä illasta pitää ottaa opiksi. Seuraavassa kotipelissä meidän täytyy pelata yksilötasolla paremmin, minkä kautta joukkuekin pelaa paremmin.