Tehtävä Tampereella: tylsytä Tappara!

KooKoon viikonlopun missio on selkeä. Joukkue matkaa lauantaina Tampereelle horjuttamaan sarjan kärkipäässä majailevaa Tapparaa.

KooKoon aikaa, Pelicansia, Sportia, Ässiä ja Ilvestä vastaan käytävän kilpajuoksun seuraava etappi on edessä lauantaina Tampereella. Pudotuspeleihin vimmatusti haluava joukkue haastaa Hakametsässä sarjakolmosena keikkuvan Tampereen Tapparan.

Liigan pudotuspeliviiva karkasi torstaina KooKoolta viiden pisteen päähän, kun joukkueen huilipäivänä Sport voitti oman ottelunsa.

- Alamme olla selkä seinää vasten ja uskon, että se näkyy pelaamisessamme lauantaina hyvällä tavalla, työmyyrähyökkääjä Matt Watkins naulaa.

KooKoo avasi viikon keskiviikkona kukistamalla silloisen sarjakolmosen JYPin Kouvolassa maalein 3–2. Voitto irtosi rangaistuslaukauskisassa hyökkääjä Mikko Virtasen ja veskari Juha Järvenpään onnistumisilla.

- JYPin avauserä oli todella, todella hyvä. He pakottivat meidät vain jahtaamaan kiekkoa, mutta saimme rivit kasaan erätauolla ja paransimme toiseen erään. Lauantaina on tärkeää saada parempi startti.

- Tänään otimme iisimmin ja jokainen sai keskittyä kropan huoltamiseen omalla tavallaan. Tässä vaiheessa kautta palautuminen on tärkeää, jotta huomiseen harjoitukseen ja viikonlopun peliin on riittävästi energiaa ja jalat auki, Watkins kertoi torstaina.

Tappara on Liigan toinen joukkue, jota KooKoo ei ole vielä kyennyt selättämään kuluvan kauden aikana. Kouvolassa pelatut kohtaamiset venyivät jatkoajalle, mutta KooKoon oli molemmissa tyytyminen vain yhteen pisteeseen hyvistä esityksistä huolimatta.

Edellinen Tampereella pelattu koetus ei jättänyt jälkipolville kerrottavaa, kun Tappara murjoi taululle 7–1-lukemat.

- Tappara tuli kotipelissään päälle todella aggressiivisesti. Me emme olleet lainkaan valmiita vastaamaan siihen. Nyt meille on tärkeää, että olemme valmiita heti, kun kiekko tippuu jäähän, emmekä jää katselemaan vierestä ja odottelemaan.

- Vastustaja on todella taitava ja hyvin hyökkäyssuuntaan pelaava joukkue. Meidän pitää keskittyä puolustamaan hyvin, mutta myös karvata tehokkaasti ja pelata heidän päädyssä niin paljon kuin mahdollista.

KooKoo pelaa Tappara-pelin jälkeen vielä neljä runkosarjamatsia. Kouvolan Lumon Areenalla pelataan tiistaina 1. maaliskuuta Lukkoa ja torstaina 3. maaliskuuta Ässiä vastaan.

RUNKOSARJAN JÄLJELLÄ OLEVAT KOTIOTTELUT:
Ti 1.3. klo 18:30 KooKoo–Lukko –
osta liput!
To 3.3. klo 18:30 KooKoo–Ässät –
osta liput!