Tiistaina Mikkeliin – ”Kovaa kamppailua luvassa”

Liigan runkosarja on edennyt jo viimeiselle kympilleen. KooKoon osalta se jatkuu tiistaina Etelä-Savossa.

KooKoolla on runkosarjassa vielä kahdeksan ottelua aikaa kiriä mukaan pudotuspeleihin. Runkosarjan viimeinen kuudennes jatkuu tiistaina, kun joukkue matkaa Jukurien vieraaksi Mikkeliin.

Mustaoranssit ovat voittaneet mikkeliläiset kotikentällä kahdesti, mutta kauden ensimmäinen kohtaaminen Mikkelissä päättyi KooKoon loppukiristä huolimatta Jukurien 2–1-voittoon.

– Jukurit tosiaan taas vastassa. Viimeksi, kun kävimme siellä pelaamassa alkukaudesta, niin otimme käkeen. En tiedä oliko latauksen puutetta, vai mikä oli, mutta aika lampaita me silloin olimme, toteaa puolustaja Niko Tuhkanen.

Jukurit on sarjassa tällä hetkellä sijan KooKoon alapuolella, eli 14. Pisteitä mikkeliläiset ovat keränneet yhteensä 56, kun KooKoolla niitä on 62. Jukurit säväytti maanantaina kauppaamalla parhaan pistemiehensä Zach Budishin Turun Palloseuraan.

– Jukurit on todella työteliäs jengi ja aika paljon tulee iholle, niin kuin oikeastaan kaikki muutkin, mutta juuri sellainen pirun työteliäs jengi, joka luistelee paljon. Kovia kamppailuja on jälleen luvassa.

KooKoo hakee Mikkelistä uutta suuntaa edellisviikon karvaan pettymyksen jälkeen. Viime viikko oli KooKoolle karvas pettymys. KooKoo oli viikkoon lähdettäessä neljä pistettä pudotuspeliviivan alapuolella, mutta kolmen tappion myötä viiva karkasi kymmenen pisteen päähän.

– Viime viikko on jo nollattu ja nyt mennään uutta viikkoa. Mikä oli iloisinta, niin saimme Ville Järvisen takaisin mukaan. On ollut ilo katsella, kun on miehellä putki liikkunut jäällä!

Tuhkanen oli viime viikolla mukana niin hyvässä kuin pahassa. Puolustaja tälläsi lauantain kotipelissä KalPaa vastaan upealla osumalla kauden toisen maalinsa. Tiistaina pakilla oli epäonnea, kun HPK:n ensimmäinen maali kimposi miehen luistimesta omaan maaliin.

Michael Keränen löysi siinä minut hienosti. Muistan toki sen oman maalin HPK:takin vastaan...

– Ihan mielenkiintoista, että Anrei Hakulisen mailalla olen tehnyt molemmat tämän kauden maalit. Alkukaudesta ei ollut omia mailoja vielä tullut ja nyt ne ovat kaikki menneet poikki, joten palasin Uman mailoihin. Näyttää homma toimivan, pitää varmaan jatkaa niillä!

KooKoolla on myös ollut jälleen rutkasti poissaoloja – varsinkin puolustusosastolla. Pahimmillaan poissa oli peräti seitsemän puolustajaa.

KooKoo lainasi tämän myötä Martin Bergerin Turun Palloseurasta ja viikonlopun aikana paluun kokoonpanoon tekivät kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Robin Jacobsson sekä Ville Järvinen.

– Ei ne poissaolot ole omassa tekemisessä niinkään näkynyt. Meillä on paljon hyviä pelaajia joukkueessa, joten kaikkien kanssa on mukava pelata.

Seuraavat kotiottelut:

La 17.2. klo 15:00 Perhepeli KooKoo–Ilves – osta liput!
Ti 6.3. klo 18:30 Opiskelijapeli KooKoo–Ässät – osta liput!
La 10.3. klo 17:00 Runkosarjan päätöskierros KooKoo–JYP – osta liput!