Tiistainakin taistellaan täysillä

Oranssimustan joukkueen Liiga-kausi jatkuu kuluvalla viikolla peräti neljällä ottelulla. Niistä ensimmäisessä vierailee tiistaina HIFK.

Liigassa vietetään nyt tammikuun lopussa peräkkäisten tuplapelien aikaa. KooKoo kohtasi viime viikonloppuna kahdesti peräkkäin Pelicansin ja tällä viikolla edessä on HIFK- sekä SaiPa-tuplat.

KooKoo kohtaa HIFK:n tiistaina Kouvolan Lumon Areenalla ja keskiviikkona Helsingissä.

- Huomenna nähdään varmasti samanlainen taisteleva KooKoo kuin viime viikonloppuna Pelicansiakin vastaan, KooKoon hyökkääjä Mikko Virtanen lupaa.

Oranssimusta joukkue pelasi viikonloppuna Pelicansia vastaan kaksi vahvaa esitystä. Perjantaina numerot olivat Lumon Areenalla vielä lahtelaisten eduksi, mutta lauantaina joukkue väänsi Lahdesta mukaansa täydet sarjapisteet makealla 5–1-vierasvoitolla.

- Pelasimme molemmat Pelicans-pelit hyvin. Ensimmäisestä emme vielä saaneet palkintoa, mutta toinen oli selvästi meidän myös tuloksellisesti ja saimme kolme pistettä. Siitä on hyvä jatkaa kotona HIFK:ta vastaan.

HIFK on yksi harvoista joukkueista, joita KooKoo ei ole vielä tällä kaudella kyennyt selättämään. Aiemmat tasaiset matsit päättyivät loka- ja marraskuussa punavalkoisten eduksi Kouvolassa 3–1 ja Helsingissä 4–2.

- En ollut edellisissä IFK-peleissä itse mukana, mutta olen ne nähnyt ja tiedän, mitä tuleman pitää. Varmasti tulee taas tasainen ja fyysinenkin peli. Yleisö tykkää varmasti, Virtanen maalaa.

KooKoon oman kasvatin alkukausi kului armeijan harmaissa ja lainapestillä Mestis-joukkue Heinolan Peliitoissa. Nyt Virtasella on takana seitsemän Liiga-peliä, joissa hyökkääjä on naulannut kaksi maalia – viimeisimmän lauantaina Lahdessa Pelicansin reppuun.

- Armeija loppui joulukuussa, minkä jälkeen olen päässyt treenaamaan hyvin ja keskittymään taas vain jääkiekkoon. Alkukauden olin Heinolassa ja nyt olen mielestäni päässyt ihan hyvin sisälle myös Liiga-kiekkoon. On totta kai kiva, että maalejakin on heti tullut.

KooKoo iskee alkaneen viikon peleihin sarjataulukon kymmenenneltä sijalta. HIFK majailee ennen tiistaina sarjassa toisena.

Tiistain kotimatsia värittää ennen ottelua tapahtuva Josh Greenin palkitseminen ammattilaisuransa 1000. runkosarjaottelun rajapyykin saavuttamisen kunniaksi. 38-vuotias konkarisentteri on KooKoon kopissa iso voimavara nuorille hyökkääjille.

- Joshista on totta kai joka jätkälle paljon iloa ja apua. Hän on tosi puhelias kaveri, joka tykkää auttaa ja antaa vinkkejä. Jos on jotain kysyttävää, niin ihan varmasti saa vastauksen. Esimerkillinen johtaja, Virtanen kehuu.

Entä milloin Mikko Virtanen kukitetaan 1000 pelatun matsin kunniaksi?

- Hah hah! Siihen on vielä hetki. Toivottavasti joskus, vaikka sitten samanikäisenä kuin Josh on nyt.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Ti 26.1. klo 18:30 KooKoo–HIFK – osta liput!
Pe 29.1. klo 18:30 KooKoo–SaiPa – osta liput!