Pe 25.1. 18:30 VS.

Toisinto tiistailta – Poristakin pannukakku

KooKoon alkuviikon länsirannikon kiertue ei jättänyt jälkipolville kerrottavaa, kun myös Ässät jätti kouvolalaiset pisteittä.

KooKoo ei pystynyt parantamaan torstaina Porissa tiistain tulostasostaan. Kotijoukkue Ässät tyrmäsi oranssimustat erityisesti toisessa erässä ja marssi voittoon lukemin 6–1 (2–1, 3–0, 1–0).

– Mitähän tuosta nyt sanoisi… Ei meillä oikeastaan ollut mitään sanottavaa koko pelissä, KooKoon valmentaja Simo Mälkiä kihisi.

KooKoo pääsi avauserän aikana kolmesti ylivoimalle, muttei onnistunut maalaamaan yhdestäkään. Heti toisen ylivoiman jälkeen kuitenkin napsahti: Toni Kähkösen tarkka rannelaukaus upposi maalin takayläkulmaan ja KooKoo otti johtoaseman.

Avausosuman jälkeenkin KooKoo oli vielä hetkellisesti kaukalossa hallitseva osapuoli, mutta kun kotijoukkue sai hanansa auki ei sitä enää pysäytetty.

Yhden hylätyn maalin jälkeen Ässät laittoi lisää pökköä pesään ja onnistui avauserässä vielä kaksi kertaa hyväksytysti.

Toinen erä oli KooKoolta sysimusta. Vain neljäntoista pelatun sekunnin jälkeen Simon Suoranta löi kiekon ohi Juha Järvenpään ja viisi minuuttia tästä Matti Lamberg ohjasi Niklas Appelgrenin viivaheiton maaliin.

Lisää vettä niskaan kaatoi Antoine Laganière illan toisella ylivoimamaalilla, kun erää oli pelattu vasta noin kuusi minuuttia. Ässät siis takoi peräti viisi maalia noin kahdeksaan peliminuuttiin.

– Emme luistelleet, emme kamppailleet, emme voittaneet vääntöjä, emme taklanneet, emme tehneet oikeastaan mitään. Me vain seisoimme ja katsoimme, kun vastustaja pelasi.
 
KooKoo pääsi erän loppupuolella ylivoimalle ja pääluotsi Tuomas Tuokkola teki rohkean ratkaisun. Tuokkola veti Järvenpään maalilta, jotta joukkue pääsee kahden miehen ylivoimalle. All in –tyyppinen ratkaisu ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta.

Kolmanteen erään KooKoo vaihtoi veskaria ja Samu Perhonen korvasi maalilla Järvenpään. Perhonenkin joutui antautumaan kertaalleen, kun Maksim Matushkin tälläsi ylivoimalla Ässien kuudennen.

Loppuminuutit olivatkin enemmän ja vähemmän pelailua, joten Matushkinin maali jäi illan viimeiseksi ja KooKoon karmaiseva länsirannikon kiertue tuli päätökseen.

– Nyt pitää miettiä syntyjä syviä, että mistä tämä johtuu. Tärkeintä on se, kun tulemme täältä takaisin kotiin, niin kaivamme perusjutut takaisin tekemiseen.
 
– Kotikaukalossa meidän pitää taas alkaa luistella, kamppailla, taklata ja mennä tilanteisiin kunnolla, näyttää sielua ja sydäntä. Ne ovat jääkiekon perusasioita.

Seuraavat kotiottelut:

La 20.1. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!
La 27.1. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Ti 30.1. klo 18:30 KooKoo–HIFK – osta liput!