Toista kertaa Tampereelle

Tärkeiden matsien viikonloppu jatkuu lauantaina Tampereella Ilvestä vastaan.

KooKoo kellisti keskiviikkona Tampereella sarjakärki Tapparan – ja lauantaina joukkue matkaa Hakametsään uudelleen, tällä kertaa Ilveksen vieraaksi.

Ottelu on molemmille joukkueille vähintäänkin tärkeä, sillä ne ovat sarjataulukossa vain kahden pisteen päässä toisistaan. Niin KooKoo kuin Ilveskin jahtaa kiivaasti pudotuspelipaikkaa; Ilves on sarjassa sijalla 11 ja KooKoo kaksi pykälää alempana.

Ilves pääsee lauantain taistoon levänneenä, kun KooKoo taas urakoi myös perjantaina. Lumon Areenalla pelattiin kauden viides Kaakon Derby, joka ratkesi rangaistuslaukauksilla SaiPan eduksi 1–2-lukemin.

Yhden pisteen lopputulos ei ollut KooKoon toivoma, mutta joukkueen esitys miellytti päävalmentaja Tuomas Tuokkolaa. Kotijoukkue laukoi ottelussa peräti 62 kertaa onnistuen maalinteossa vain kertaalleen.

- Ottaa päähän, mutta jos sen heittää hetkeksi syrjään, niin oli aika helvetin hieno lätkämatsi! Puuttui vain yleisön kannalta maalit ja meidän kannalta voitto, Tuokkola kommentoi.

- Olen helkatin tyytyväinen siihen, miten me pystyimme pelaamaan ja rytmittämään peliä. Mielestäni tulos on julma suhteessa siihen, millainen pelin kulku oli.

Tuokkola matkaa lauantaina ensimmäistä kertaa Ilveksen – entisen joukkueensa – luo KooKoon päävalmentajana.

KooKoo saa otteluun yhden mieluisan palaajan, kun puolustaja Robin Jacobsson on kärsinyt pelikieltonsa. Ruotsalainen sai yhden ottelun kiellon keskiviikkona saamastaan kauden kolmannesta käytösrangaistuksesta.

Oranssimustien alakerta onkin ollut kovilla, kun Arttu Pelli on lainalla Mestiksessä ja Niko Tuhkanen, Mikko Jokela ja Veeti Vainio ovat sairastuvalla. Perjantain SaiPa-ottelussa Ossi-Petteri Grönholm sai tällin, jonka takia jätti ottelun viimeiset minuutit väliin.

- Pakkipää oli aika ohuella taas kerran. Minua harmittaa, että Jacobsson oli pelikiellossa tuomarivirheen takia ja olimme sen takia tosi kapealla alakerralla liikkeellä. Kalliita virheitä suhteessa siihen, miten isoista panoksista pelataan tällä hetkellä.

Tampereelle matkaa paitsi yksi joukkueellinen pelaajia, myös neljä bussillista KooKoon kannattajia. On vain yksi joukkue!

Seuraavat kotiottelut:
Ke 18.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 21.1. klo 17:00 Kummipeli: KooKoo–Lukko – osta liput!