La 21.9. 17:00 VS.

Toni Kähkösestä KooKoo-kapteeni

Hyökkääjä Toni Kähkönen on Ari Vallinin ja Josh Greenin jälkeen seuraava KooKoon kippari.

KooKoon kapteenisto tulevalle Liiga-kaudelle on valittu. Kapteenin C:n saa rintaansa hyökkääjä Toni Kähkönen ja varakapteeneiksi valittiin Siim Liivik, Jake Newton sekä Henrik Forsberg.

- Valinta tuntuu tottakai hyvältä. On aina suuri kunnia olla kapteeni, kippari Kähkönen sanoo.

Kähkönen, 30, siirtyi Kouvolaan täksi kaudeksi Oulun Kärpistä.

- Tulin tänne uutena jätkänä, mutta yritin vain olla oma itseni enkä ole esittänyt mitään. Ilmeisesti jotain on tehty oikein, kun C lyödään rintaan. Se on minulle iso juttu ja lämmittää kyllä sydäntä.

Hyökkääjä toimi Espoon Bluesin kapteenina kolmen kauden ajan 2009–2012. Espoolaisseuran lisäksi Kähkönen on pelannut kolme kautta Oulun Kärpissä ja kaksi Ruotsissa.

- Uskon, että vuodet ovat tuoneet lisää näkemyksiä ja kokemusta. Olen nähnyt erilaisia kapteeneja ja koettanut ottaa jokaiselta hyviä juttuja omaan persoonaani.

- Esimerkiksi Oulussa näin monta vuotta Lasse Kukkosen toimintaa. Täytyy sanoa, että ymmärrän hyvin, miksi hän on Leijonissakin kapteeni.

Millainen on hyvä kapteeni?

- On paljon erilaisia, mutta silti hyviä kapteeneja, eli tähän ei ole yhtä simppeliä vastausta. Joku on puheliaampi ja joku johtaa teoilla. Minä pyrin enemmän näyttämään esimerkkiä muille. Kopissa on puheliaampia äijiä, jotka hoitavat sitä puolta enemmän.

Kolmen varakapteenin tiimistään Kähkönen on mielissään.

- Meillä on hyvä gängi kasassa. Kaikki ovat kokeneita jätkiä, jotka ovat nähneet useita paikkoja ja tietävät, mitä homma vaatii. Simo, Jake ja Hena ovat kaikki ronskeja ja jämäkkiä äijiä, jotka sanovat asioita kun tarvitsee sanoa.

Kaikkiaan Kähkönen on KooKoon pääsarjahistorian viides kapteeni. Kaudella 1987–88 joukkoja johti Harri Haapaniemi ja kaudet 1988–1990 Risto Kerminen. Kaksi viime kautta ovat sujuneet Ari Vallinin ja Josh Greenin hoteissa.