Pe 25.1. 18:30 VS.

Torstaina juhlitaan synttäreitä ja rajapyykkiä

Torstain KalPa-ottelu ei ole mikä tahansa kiekkomatsi, sillä KooKoo juhlii pelissä 52-vuotissyntymäpäiviään! Otteluun on muun muassa lippupakettitarjous.

KooKoo jatkaa kotiotteluputkeaan torstaina, kun oranssimustien liigamatka jatkuu parin huilipäivän jälkeen Kuopion KalPaa vastaan. Edellisen kotimatsinsa KooKoo pelasi lauantaina, kun ryhmä kaatoi paikallisvastustaja Lahden Pelicansin upein lukemin 6–1.

– Todella hyvä peli oli meiltä. Kaksi erää pelasimme erittäin hyvin, mutta kolmannessa hieman passivoiduimme. Onneksi Järkkäri [Juha Järvenpää] pelasi maalilla todella hyvin ja puolustimme tiiviisti. Alivoimat hoidimme myös kunnialla ja lopussa pääsimmekin kaunistelemaan loppulukemia. Hieno voitto, KooKoo-hyökkääjä Tomi Leivo hehkuttaa.

KooKoo sai Pelicans-voiton jälkeen parin päivän huilin peleistä ja joukkue viettikin maanantaina ansaittua vapaapäivää. Hallille jengi palasi työn touhuun jälleen tiistaina.

– Olihan tuossa tietysti taukoakin välissä ennen viime viikkoa, mutta totta kai pari päivää taukoa tekee aina hyvää pääkopalle. Pääsee olemaan vähän perheen kanssa ja latailemaan akkua. Vapaapäivien jälkeen sitä tulee aina uudella innolla takaisin hallille!

– Treeneissä keskityimme karvauspelaamiseen ja karvauksen alta lähtemiseen. Tosi hyvät treenit oli ja kova tempo säilyi läpi harjoitusten. Se lupaa hyvää loppuviikkoa ajatellen.

Tiistaina oli siis jälleen paluu arkeen ja työn tekoon. Treeneissä joukkue käänsi katseet kohti torstaita ja KalPaa. KalPa hengittää KooKoon niskaan runkosarjan sijalla yksitoista, neljän pisteen päässä KooKoosta. Keskikastin tasaisuudesta kertoo se, että KooKoolla on vain kolme pistettä matkaa kuudenteen sijaan.

– KalPa on hyvä ja liikkuva joukkue. He pelaavat hyvää kiekollista lätkää. KalPa on hyvä haaste meille. Meidän pitää pystyä jatkamaan siitä, miten viime pelin pelasimme, niin eiköhän siitä hyvä silloin tule.

Kuopiolaisten paidassa nähdään KooKoosta viime kaudelta tuttu Kai Kantola. Toisaalta esimerkiksi KooKoon hyökkääjät Miikka Pitkänen ja Toni Hyvärinen kohtaavat kasvattajaseuransa.

KooKoo juhlistaa torstaina 52-vuotista taivaltaan. Seura perustettiin marraskuussa 1965 ja on siten ehtinyt jo kunnioitettavaan ikään. Juhla näkyy Lumon Areenalla muun muassa ilmaisina kakkukahveina 520:lle ensimmäiselle sekä ilmaisena Kaupunki lahjaksi Kouvolan lahjajahtina. Otteluun on myös erityinen lippupakettitarjous: neljä istumapaikkalippua 52 eurolla!

Jos peli on seuralle erityinen juhlaottelu, niin sitä se on myös Leivolle. Hyökkääjä pelaa torstaina 300. Liigan runkosarjaottelunsa. Pelaamiensa 299 runkosarjamatsin aikana Leivo on takonut 41 maalia ja 49 maalisyöttöä eli yhteensä 90 tehopistettä.

– Tavallaan olen seurannut ottelumäärän kehittymistä, kun kavereiden kautta tulee aina tietoa. Ei sitä itse tule seurattua niin tarkkaan, mutta kaverit muistuttavat, kun joku rajapyykki rikkoutuu.

Liiga muutti tälle kaudelle muistolaatan jakoperusteen ja nykyään ensimmäinen ottelulaatta jaetaan vasta 400. pelatusta ottelusta aiemman 300. sijaan. Leivo ei kuitenkaan ole moksiskaan, vaikkei laattaa nyt tulekaan.

– Ei se kyllä tunnu missään. Niitä jaellaan sitten jossain vaiheessa. Niiden aika tulee kun on tullakseen.

Seuraavat kotiottelut:

To 23.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
La 25.11. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Pe 1.12. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!