Torstaina Turkuun – ”Hauska päästä näyttämään mitä osaa”

KooKoo matkaa torstain ratoksi Turkuun, jossa se saa vastaansa paikallisen Palloseuran.

KooKoon viime liigaviikko oli kaksijakoinen, kun yhdeksästä mahdollisesta sarjapisteestä oranssimustat saalistivat neljä. Keskiviikkona KooKoo kaatoi Jukurit upean nousun jälkeen 5–4, mutta viikonloppuna niin Ilves kuin Pelicanskin olivat niukasti – yhdellä maalilla – parempia.

Kuluvan viikon alun joukkue sai harjoitella rauhassa, sillä viikon ensimmäinen ottelu pelataan vasta torstai-iltana, kun KooKoo matkaa toista kertaa tällä kaudella Turkuun.

– Joukkueessa on hyvä meininki. Itse olen yhden päivän vasta ollut joukkueen mukana, kun on ollut pientä sairastelua. Hyvä fiilis täällä on ja raikasta jalkaa liikkeellä, KooKoo-puolustaja Miro Keskitalo kommentoi.

Ottelu TPS:ää vastaan on Keskitalolle erityinen, sillä 21-vuotias vantaalainen siirtyi lokakuun alussa kolmen Turussa vietetyn vuoden jälkeen Kouvolaan ja KooKoon takalinjoille.

– Turussa tuli tosiaan asuttua muutama vuosi, niin onhan se hauska päästä näyttämään sinne, että mitä osaa. Huomenna lähdemme hakemaan kolme pistettä. Siellä on kova joukkue vastassa, joten tulee kova vääntö.

26 ottelua KooKoon puolustuksessa luutinut Keskitalo joutui olemaan viime viikonlopun peleistä poissa sairastelun takia. Vaikka oman joukkueen pelaamisen katsominen onkin ikävää, löysi nuorukainen asiasta jotain positiivistakin.

– Kotisohvalla peiton alla katsoin tietokoneen kautta pelit. Tietysti siellä olisi halunnut olla mukana pelaamassa, koska ei se kivaa ole katsoa oman joukkueen pelejä. Siitä pitää kuitenkin yrittää oppia ja katsoa, missä olisi petrattavaa joukkueena. Huomioita yrittää sitten välittää joukkueelle ja yrittää itsekin parantaa niitä asioita.

– Tällä hetkellä puolustuspelin jämäkkyys on sellainen asia, mitä pitää tehdä paremmin. Ainakin itsellä se on se, mihin pitää kiinnittää huomiota. Pelejä katsomalla näkee hyviä esimerkkejä, mistä voi ottaa mallia, mutta sitten tulee myös sellaisia, joista ei kannata ottaa mallia.

KooKoo ja TPS on kohdannut kauden aikana kolmesti ja TPS on vienyt tylysti jokaisen ottelun. Varsinkin Tepsin ykkösnyrkki Tomi Kallion ja Éric Perrinin johdolla on tuntunut olevan liekeissä joka kerta. Yhteensä kaksikko on tehnyt 11 pistettä kolmessa ottelussa.

– Heiltä pitää ottaa tila pois ja iskeä kroppaan kiinni. Ihan ihmisiä hekin ovat, eivät sen kummallisempia, mutta kyllä he paikoista tekevät, jos heille antaa liikaa tilaa. Kroppaan vaan kiinni, eikä katsele vain kiekkoa.

Seuraavat kotiottelut:

La 13.1. klo 17:00 KooKoo–Tappara – osta liput!
La 20.1. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!
La 27.1. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!