Pe 25.1. 18:30 VS.

TPS löylytti kovalla kädellä

KooKoon viikonloppu alkoi pohjanoteerauksella: joukkue jäi vaisulla esityksellä TPS:n jyrän alle maalein 8–2.

Turun Palloseura antoi KooKoolle perjantaina oppitunnin siitä, miten käy, jos peliin tulee puolivillaisella valmistautumisella. KooKoon esitys vieraskaukalossa oli kaikkea muuta kuin suunniteltu. TPS kuittasi sarjapisteet itselleen tylyin loppuluvuin 8–2 (2–0, 3–1, 3–1).

KooKoon päävalmentaja Petri Mattila oli ottelun jälkeen äärimmäisen pettynyt illan esitykseen.

– Surkea valmistautuminen ja valtava henkinen alilatautuminen yksilötasolla. Se näkyi pelissä laaduttomina suorituksina. Suorituksemme oli tänään hävettävällä tasolla, mutta meidän täytyy vain pitää huoli, että olemme parempia, kun seuraava mahdollisuus huomenna koittaa, Mattila suomi.

– Onnittelut Tepsille. En halua ottaa lausunnoillani mitään pois heidän suorituksesta. He olivat hyviä tänään.

Alusta asti näki, että KooKoo oli unohtanut pakata Turkuun mukaan peli-ilmeensä. Kotijoukkue TPS teki ottelun alussa kaukalossa mitä tahtoi ja karkasi kuudessa minuutissa 2–0-johtoon. KooKoo tuli toisessa erässä Kai Kantolan ylivoimamaalilla maalin päähän, mutta sitä enempää vieraat eivät juhlineet.

Osuma oli Kantolalle kauden ja siten myös KooKoo-uran ensimmäinen Liiga-maali. Ilta oli Kantolalle muutenkin merkittävä, sillä hyökkääjä pelasi uransa 300. Liigan runkosarjamatsin. Hyökkääjä Jarkko Immonen puolestaan sai mittariin jo hurjat 600 Liiga-matsia!

KooKoon kiri jäi yhteen maaliin, kun TPS latoi nopeasti kaksi kuittia karaten 4–1-johtoon. Kotijoukkue vastasi myös illan kolmesta seuraavasta maalista. Kouvolalaisten kiekollinen peli oli perjantaina pahasti hukassa.

- Kun yksilötasolla suoritetaan heikosti, niin joukkueen hyökkäyspeli näyttää tuolta kuin se tänään näytti. Kiekot pomppivat emmekä saaneet lavasta lapaan syöttöjä tai minkäänlaista pelinopeutta aikaiseksi. Kun hyökkää noin huonosti, on myös vaikea puolustaa ja kierre on valmis, päävalmentaja Mattila manasi.

- Rakenteet olivat hujan hajan. Emme tunnistaneet tilanteita milloin lähteä hitaasti yhdessä ja milloin vauhdikkaasti. Vauhtia näkyi muutenkin vain linja-autossa moottoritiellä.

KooKoon päätöserän 7–2-kavennus ja TPS:n alivoimainen 8–2-maali syntyivät TPS-pakki Elmeri Erosen viisiminuuttisen jäähyn aikana. Eronen taklasi omansa ja Anrei Hakulisen ottelun päätökseen 57. peliminuutilla. KooKoon kavennusosuma oli Ryan O’Connorin käsialaa.

- Olemme taas kokemuksen rikkaampia, vaikka ei tällainen koskaan ole mukava kokemus. Näissä tilanteissa mitataan miestä ja miesten kestävyyttä. Pidämme huolen, että olemme seuraavassa pelissä parempia.

KooKoon kausi jatkuu lauantaina Lumon Areenan kotikaukalossa HIFK:ta vastaan kello 17. Liput Ticketmasterista. Tervetuloa!