Pe 25.1. 18:30 VS.

TPS:n tehominuutit liikaa Turussa

KooKoon länsirannikon kiertue päättyi tappioon, kun TPS nappasi Suomi 100 –juhlaottelusta täydet pisteet.

KooKoon länsirannikon tuplareissun toinen osa näyteltiin keskiviikko-iltana Turussa. Ottelu oli samalla TPS:n järjestämä Suomi100–juhlaottelu, joten halli oli lähes täynnä. Tepsin toisen erän tehominuutit olivat KooKoolle liikaa ja TPS nappasi täydet kolme pistettä lukemin 5–2 (1–1, 3–0, 1–1).

– Illan näytelmästä täytyy ihan ensimmäiseksi sanoa, että oli todella hieno alkushow järjestetty. Hienoa, että näitä järjestetään, koska tämä on iso juhla meille kaikille, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kehui.

Hienojen juhlallisuuksien jälkeen otteluun päästiin käsiksi noin kymmenen minuuttia tavallista myöhemmin, mutta se ei menoa haitannut – pikemminkin päinvastoin. KooKoo tuli otteluun pirteästi ja oli pelin päällä ensimmäiset minuutit.

KooKoo pääsi myös avauskympillä pyörittämään ylivoimaa ja juuri sen päätyttyä iski myös avausmaalin. Miikka Pitkänen löysi kiekon mentävän aukon TPS-vahti Oskari Setäsen varusteista ja vei KooKoon johtoon. Ilkka Heikkisen jäähy ehti umpeutua vain kolme sekuntia aiemmin.

– Jos mennään peliin kiinni, niin en usko, että eilinen paljon vaikutti peliin tänään. Eilen teimme nousujohteisen suorituksen ja pelasimme hyvän pelin. Tänään ensimmäisessä erässä molemmat tunnustelivat ja se oli hieman arkaa pelaamista. Olimme pelissä hyvin kiinni.

Avauserän jälkimmäisellä kympillä TPS sai enemmän pelin juonesta kiinni ja sen seurauksena myös tasoistusmaalin. Henrik Tallinderin viivapommi suoraan aloituksesta oli tekemätön paikka Juha Järvenpäälle ja peli oli tasan.

KooKoon toisen erän alku oli karmaisevan synkkä. TPS iski kolmeen minuuttiin ja kahteen sekuntiin kolmesti ja meni menojaan.

– Toisessa erässä piti lisätä vauhtia ja päästä Tepsin selustaan, mutta aloimme menettää kiekkoa ja puolustamaan pitkillä etäisyyksillä. Sitten paukahtikin kolme omiin ja jouduimme takaa-ajajaksi. Kyllä meillä kokonaissuoritus jäi tänään piippuun. Tämä on pienistä asioista kiinni, mutta tänään työmäärä eikä kamppailupelaaminen riittänyt.

KooKoo paransi otteitaan toisen erän jälkimmäisellä kympillä, mutta maaliin asti se ei parista maukkaasta maalipaikasta kiekkoa saanut. Kolmanteen erään lähdettiin siis kolmen maalin takaa-ajoasemasta.

Kolmannen erän puolivälin tienoilla TPS jakoi lisää hunajaa turkulaisyleisölle, kun Markus Nurmi laukoi illan toisen maalinsa.

TPS ei kuitenkaan kauaa neljän maalin johdossa paistatellut, kun KooKoo läväytti vähän lohtua vaikeaan iltaan vain 13 sekuntia edellisestä. Anrei Hakulinen nousi aloituksen jälkeen röyhkeästi maalin eteen ja nakkasi kiekon rystyllä maaliin.

Hakulisen kauden yhdeksäs maali oli kuitenkin laiha lohtu ja KooKoo lähti kahden ottelun länsirannikon kiertueelta kohti koti-Kouvolaa kolme pistettä rikkaampana, kun TPS vei voiton lukemin 5–2.

– Niin kuin sanottu, tuplareissu tehtiin. Eilen hyvä voitto, mutta tänään tappio. Siihen ei voi olla tyytyväinen, mutta se on tulos ja sitä on kunnioitettava. Perjantaina mennään Jukurien kimppuun.

Seuraavat kotiottelut:

Pe 1.12. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
Ti 5.12. klo 18:30 Suomi100–juhlaottelu KooKoo–SaiPa – osta liput!
Pe 8.12. klo 18:30 KooKoo–Pelicans – osta liput