Treutle: ”Olen innoissani kuin pikkupoika!”

KooKoon tuore maalivahtihankinta Niklas Treutle saapui Suomeen ja Kymenlaaksoon intoa puhkuen.

KooKoo pakotettiin maalivahtimetsälle, kun luottoveskari Juha Järvenpää loukkaantui kesän kolmannessa harjoitusottelussa ja joutui pitkäksi toviksi sairastuvan puolelle. Saksasta löytyi paikkajaksi mielenkiintoinen Niklas Treutle.

- Niklas on erittäin mielenkiintoinen pelaaja, jolla on kova halu kehittyä paremmaksi maalivahdiksi Suomessa ja KooKoossa. Hän on hyväkokoinen ja urheilullinen maalivahti, joka on nuoresta iästään huolimatta jo pelannut useita kausia huippusarjoissa.

Näillä sanoilla KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen luonnehtii uusinta hankintaansa.

- Olen perhostyylin veskari, kuten useimmat nykypäivänä ovat. Olen iso, mutta silti urheilullinen, eli en vain luota kokooni, maalailee puolestaan maalivahti itse.

Treutle, 25, on ehtinyt pelata liki 100 ottelua kotimaansa kovatasoisessa DEL-sarjassa kotikaupunkinsa ykkösjoukkueessa Nürnberg Ice Tigersissa, Hamburg Freezersissa ja viimeisimpänä EHC Münchenissä. Nyt edessä on uusi haaste uudessa maassa ja sarjassa.

Treutle totuttelee uuteen maahan toisena peräkkäisenä kesänä. Vuosi takaperin tie vei Saksasta Yhdysvaltoihin, kun NHL-seura Arizona Coyotes värväsi veskarin riveihinsä.

- Viime kausi sujui Pohjois-Amerikassa, ja nyt onkin hienoa päästä näkemään ja tutustumaan uuteen maahan sekä jääkiekkotyyliin. Olen innoissani kuin pikkupoika, Treutle tunnelmoi.

- Jokaisen pelaajan unelma on päästä pelaamaan NHL:ssä. Viime kesänä Arizonasta soitettiin, että he haluavat minut sinne. Asiat etenivät lopulta todella nopeasti ja paria viikkoa myöhemmin olinkin jo siellä.

Kauden aikana saksalaisveskari pelasi 39 ottelua AHL:ssä Springfield Falconsissa ja kaksi NHL-matsia Arizonassa.

- Sanoisin, että kausi meni aika hyvin. Sain paljon jääaikaa, pelasin 39 AHL- ja kaksi NHL-peliä. Ensimmäiset NHL-pelit on jotain sellaista, minkä muistaa koko loppuelämänsä. Opin kauden aikana paljon ja kokemus oli hieno.

Suomessa Treutle on nyt toista kertaa.

- Kun pelasin Hamburgissa, niin kävimme kerran European Trophyn aikana pelaamassa Oulussa Kärppiä vastaan. En muista keikasta muuta kuin sen, että hävisimme. Kärpät oli silloin todella hyvä.

Niklas pukee KooKoon pelipaidan ylleen ensi kertaa perjantaina, jolloin joukkue pelaa kesän viimeisen harjoitusottelunsa Forssassa. Vastaan ei asetu tällä kertaa legendaarinen FoPS, vaan Liiga-seura Hämeenlinnan Pallokerho.

- Totta puhuakseni en tiennyt KooKoosta hirveästi tänne tullessani. Tiedän, että viime kausi oli tällä erää ensimmäinen pääsarjassa ja joukkue missasi niukasti pudotuspelit. On helppo arvata, että nyt tavoite on päästä pudotuspeleihin.

Treutle on kaikkiaan vasta Liigan neljäs saksalaispelaaja. Vain hyökkääjä Jan Benda ja maalivahdit Rob Zepp sekä Dennis Endras ehtivät edelle.

- On hienoa, että olen näinkin ensimmäisiä saksalaispelaajia täällä! Haluan tehdä kovasti töitä ja näyttää, että meikäläisetkin osaavat pelata lätkää.

#KaakonDerby avaa kauden! KooKoo–SaiPa Lumon Areenalla perjantaina 16. syyskuuta kello 18:30. Osta lippusi nyt!